Háromszor voltunk hátrányban, mindháromszor kiegyenlítettünk

Háromszor voltunk hátrányban, mindháromszor kiegyenlítettünk

Az év egyik legjobb meccsét játszotta egymással a két zöld-fehér gárda.

Illés Akadémia U12 – ETO FC Győr U12 3–3 (1–2, 1–0, 1–1, 0–0)
Illés Aka. U12: Pálla – Németh K., Őri, Babos, Giliczó – Károlyi, Jáger, Német – Varga V. L. Cserék: Sóvári – Kalmár, Fazekas, Rajos. Vezetőedző: Tóth Zsolt.
Gólszerzők: Varga V. L. (14., 1–1), Német (22., 2–2), Rajos (53., 3–3)

U12-es rangadónak volt helyszíne az Illés Akadémia, ahol Tóth Zsolt együttese a nagy rivális ETO FC Győrt fogadta. A mieink három U11-es korosztályú játékossal a keretben vágtak neki az összecsapásnak, köztük az abszolút újonc Rajos Ádinnal.

A vendégek nem csak jobban kezdték a találkozót, hanem egy egyéni hibát kihasználva hamar a vezetést is megszerezték. Nem szegte kedvünket a bekapott gól és egy szöglet után még az első negyedórába egyenlíteni tudtunk! Egy szöglet utáni kavarodásban – a ma 12. születésnapját ünneplő – Károlyi Levente lőtt kapura, amit bravúrral hárított a győri kapus, ám a kipattanóra Varga Vince Lőrinc érkezett és nagy erővel a hálóba bombázott, 1–1. Volt erre válaszuk a vendégeknek, így az első rövid szünetre ők mehettek előnnyel, 1–2.

A második felvonást aztán mi indítottuk góllal, ismét kiegyenlítve az eredményt! Szép akció futott a bal szélen, Varga Vince Lőrinc passzát Német Ádám kapta, aki a kapust is kicselezve gurított a kapuba, 2–2. Az iram továbbra is magas volt, Rajos Ádin pedig egy ilyen meccsen debütálhatott az U12-esek között. A lüktetés továbbra is megvolt, de több gól a térfélcseréig nem esett.

Megmaradt a színvonalas futball a 40. perc után is. Mi kétszer is a kapufát találtuk el, előbb Varga Vince Lőrinc, majd Rajos Ádin is a kapufát találta el. Egy labdavesztés után a 47. percben harmadjára is megszerezte a vezetést az ETO. Ekkor sem hagytuk magunkat és öt perc alatt egyenlítettünk. Szép támadás során Német Ádám játszotta meg Rajos Ádint, aki a rövid oldalt védő kapus mellett a hosszúba passzolt klasszis mozdulattal, 3–3.

A ki-ki meccs folytatódott az utolsó negyedben is, mindkét csapat betalálhatott volna, volt nagy helyzet itt is és ott is. Újabb találatát azonban nem született, 3–3-mal zárult a mérkőzés.

Gratulálok mind a két együttesnek! Őszinte, nagy iramú futballt mutattak be a pályára lépők. Azt gondolom, igazságos a gólok eloszlása – nekünk két kapufánk is volt, míg a győrieknek nagy helyzeteik. Gratulálok a góllal debütáló Rajos Ádinnak, és a saját csapatomnak is. Ezzel a hozzáállással és ezzel a játékkal bármikor be lehet rúgni a kocsmaajtót, büszke vagyok rájuk

– nyilatkozta Tóth Zsolt.