Az erő nem a mi oldalunkon állt

Az erő nem a mi oldalunkon állt

A győriek szakították meg az Illés Akadémia U13 hét meccsből álló győzelmi szériáját.

Illés Akadémia U13 – ETO FC Győr U13 0–3 (0–0, 0–2, 0–1, 0–0)
Illés Aka. U13: Dudás – Molnár B., Tóth N., Lajos, Lengyel – Baranyi, Németh L., Mihók – Bangó. Cserék: Kovács V. – Máté, Hányi B. Vezetőedző: Sátori Barnabás.

Mindkét csapat igyekezett távol tartani a másikat a kapujától, így elsősorban átlövésekkel kísérleteztek a mieink és a győriek is. Utóbbiak szabadrúgásból is veszélyeztettek: fontos volt, hogy Dudás Noelről nem jöttek ki ezek a labdák, ha pedig a beadást erőltették a vendégek, akkor messzire ütötte el azokat. Nagy volt a hajtás, letámadással is operáltak az együttesek. Gól nem született az első 20 percben.

Egy-egy nagy helyzettel indult a következő felvonás: mi szöglet után kerültünk lövőpozícióba, de fölé ment. A 23. percben aztán megszerezte a vezetést az ETO: egy kiugratás után ziccerben tört a csatár a kapunkra, a lövésbe még bele tudott kapni Dudás Noel, de csak lassítani tudta a labdát, ami a gólvonalon túlra csorgott, 0–1. A 31. percben egy közeli szabadrúgást szedett ki a jobb felsőből a kapusunk. Sajnos egy perc múlva ő is tehetetlen volt egy középről érkező életerős lökettel szemben, 0–2. A kifejezetten magas és erős játékosokból álló vendégek játszottak fölényben, ám mi ebben a periódusban is építeni igyekeztünk az akcióinkat.

A térfélcsere után is góllal tudtak kezdeni a győriek. Sőt, támadásban is maradtak: egyszer Kovács Viktor szedte ki a léc alá tartó, másodjára pedig a felső kapufára fújta a lövést. A szépítéshez is közel álltunk a 46. percben, ám a kavarodás végén Lengyel Ágoston kísérletét a gólvonalról szögletre mentette egy visszazáró bekk.

Hajtottunk a szépségtapaszért az utolsó negyedben is. Az utolsó momentumok azonban nem sikerültek, lövés helyett passzoltunk, vagy pedig a lövést nem sikerült jól kivitelezni, így a vendégek nyerték meg a zöld-fehérek összecsapását.

Gratulálok az ETO-nak a győzelemhez, teljesen megérdemelten nyertek! Kicsit számítottam rá, hogy ma nem tudunk olyan teljesítményt nyújtani, hiszen a szezon végére létszámban megfogyatkoztunk. Ma megszakadt a hét találkozóból álló győzelmi sorozatunk, ám bízom benne, hogy mielőbb visszatérnek a sérültjeink, kiegyenesedünk, új sikerszériát nyitunk, és ismét az általunk elvárt szinten teljesítünk a bajnokságból hátralévő találkozókon

– mondta a vezetőedző, Sátori Barnabás.