Túlságosan nagy falatnak bizonyult a Fradi

Túlságosan nagy falatnak bizonyult a Fradi

A bajnoki címre is esélyes Ferencváros magabiztos 3–0-ás győzelmet aratott U16-os együttesünk vendégeként. A jó teljesítményt nyújtó fővárosiak gyakorlatilag 25 perc alatt eldöntötték a három bajnoki pont sorsát.

 Illés Akadémia U16 – Ferencvárosi TC U16 0–3 (0–2)
Illés Aka. U16.:
Olasz – Szabó L., Kovács B., Nagy R. H. – Frák, Bonyhárd, Mayer G., Szemes – Stifter (Varga D., 30., Takács Z., 62.), Pruska, Nagy Zs. (Horváth B., 30.) Vezetőedző: Kovács László

A tabella közvetlen élmezőnyében tanyázó FTC már 14. percben megszerezte a vezetést U16-os akadémistáink ellen: egy jobbról érkező szabadrúgást Berényi Erik továbbított Olasz Barnabás kapujába. A 25. minutumban pedig már két góllal mentek a vendégek: Berényi Erik szerzett nagyon erőszakosan labdát a 16-osunkon belül, aztán pedig Manner Balázs lábára varázsolta a lasztit, akinek már csak a hálóba kellett lőnie azt. Mivel a szünetig több érdemleges esemény nem történt, a félidőben 2–0-ra a Fradi vezetett.

Térfélcsere után már a vendégek sem pörögtek annyira, így egészen a 65. percig kellett várni a következő nagy helyzetre. Ekkor rövid időn belül háromszor is próbálkozhattak a fővárosiak a gólszerzéssel, de vagy a kapusunkban, vagy pedig a védőinkben akadt el a labda. A 81. percben aztán Kovács László tanítványai előtt is adódott egy ziccer, de a védők közül kilépő Takács Zalánnak már nem maradt ereje a sikeres befejezéshez. Nem úgy Palaga Noelnek, aki a derbi hajrájában küldött egy sistergős bombát a kapunk jobb oldalába, beállítva ezzel a 3–0-ás végeredményt.

Nem kezdtük jól a mérkőzést, mert az ellenfél egy egyéni hibából megszerezte a vezetést, és ez meg is fogta a csapatunkat. Sajnos még az első félidőben erre rárúgták a másodikat is. Ez a Fradi egyértelműen a dobogós helyezésekért harcol, de a harmadik gól így sem hiányzott. Ha azt nézem, hogy a mi csapatunk sérülések és egyéb problémákkal is küzd, akkor talán nagyjából a maximumot hoztuk ki a meccsből

– értékelte a látottakat Kovács László vezetőedző.