Három pontot ért a fegyelmezett játék

Három pontot ért a fegyelmezett játék

Több balszerencsésen alakuló mérkőzés után idegenben, Újpesten nyert 3–0-ra akadémiánk U16-os csapata.

Újpesti TE U16 – Illés Akadémia U16 0–3 (0–1)
Illés Aka. U16: Farkas – Abért B. (Blum, 89.), Tóth Á., Németh R., Erdei – Palkó, László (Bécsy, 85.), Zsiga – Bene (Szakasics, 89.), Liplin (Pljesovszki, 74.), Csalló (Skravanek, 74.). Vezetőedző: Sátori Barnabás.
Gólszerzők: László (13., 0–1), Skravanek (77., 0–2; 86., 0–3)

Viszonylag hamar, már a találkozó 13. percében sikerült Sátori Barnabás és Körhöcz György tanítványainak megszerezniük a vezetést: Bene Dániel jobbról érkező beadását követően kisebb kavarodás alakult ki a hazaiak kapuja előtt és a leggyorsabban eszmélő László Krisztián öt méterről emelt a hálóba. Az egygólos előny birtokában a  folytatásban is inkább a mieink domináltak, akik leginkább a jobb oldalon tudták megbontani az újpestiek védelmét, de az első félidőben több gólt már nem tudtunk elérni. Viszont a jó védekezésünknek köszönhetően az ellenfél előtt még helyzetek sem igen adódtak.

Az 1–0-s állásról induló második játékrész is inkább mezőnyjátékot hozott, aztán a 77. percben a nem sokkal korábban csereként pályára lépő Skravanek Lázár megduplázta az előnyünket: Zsiga Patrik szöglete után talált a hosszú oldalon érkezve a kapuba. A 86. minutumban pedig duplázott Skrava, aki ismét Zsiga Patrik átadása után volt eredményes. Ezzel a góllal amúgy be is állította a 3–0-s végeredményt.

Gratulálok a srácoknak, mert egy jó formában lévő Újpestet tudtunk idegenben megverni. Igazából a csapat maximálisan megvalósította azt, amire a héten készültünk. Az első percektől érződött, hogy benne vagyunk a meccsben és jó színvonalon futballoztunk. Nyilván örülök a három szerzett gólnak, de a kulcs inkább az volt, hogy csapatként nagyon fegyelmezettek voltunk, helyzetet sem nagyon engedélyeztünk a házigazdáknak. Így kapott gól nélkül hoztuk le a mérkőzést

– foglalta össze a történéseket Sátori Barnabás vezetőedző.