Későn ébredtek U17-eseink

Későn ébredtek U17-eseink

Lényegében a második bekapott gól után kezdtek el úgy futballozni akadémistáink, ahogyan azt a mérkőzés első pillanataitól kezdve kellett volna.

Ferencvárosi TC U17 – Illés Akadémia U17 2–0 (1–0)
Illés Aka. U17:
Kostyák – Baján, Bodrogi, Csörnyei (Szentkirályi, 64.), Deme – Smeringa (Rózsa M., 64.), Horváth A., Wolf (Sabia, 75.) – Bonchis, Takács-Földes (Bíró, 46.), Lehel (Őri B., 64.). Vezetőedző: Kovács László.

Aránylag jól kezdték a mérkőzést U17-eseink, ami leginkább a védekezésünk hatékonyságában nyilvánult meg. A csapat megpróbálta azokat az erényeket csillogtatni, amit a picit tartalékos összeállításunk megengedett. Sajnos a 25. percben egy labdakihozatalba belehibáztak a mieink. Ebből pedig a hazaiak egy szabadrúgást harcoltak ki, amit értékesítve meg is szerezték a vezetést. Így pedig a szünetben 1–0-ra ment a Fradi.

A második játékrész sajna rögtön egy hazai találattal indult: egy egyéni hibát kihasználva duplázta meg az előnyét az FTC. Ezt követően Kovács László és Nagy József legénysége komoly energiákat mozgósított az egyenlítés érdekében. Jöttek is szépen a lehetőségek, ám Bonchis Olivér, Bodrogi Bence, Wolf Gergő és Bíró Zsolt helyzetei is kimaradtak, így végül sajnos még a szépítés sem jött össze, azaz nyert a Ferencvárosi TC 2–0-ra.

Úgy érzem, hogy az első félidő rányomta a bélyegét a másodikra is. Gondolok itt a szünet utáni korai gólra. A tanulság az, hogy az első perctől úgy kell játszani, mint azt a második játékrész zömében tettük. Sajnos sok hiányzónk volt, viszont pozitívum, hogy a mérkőzés végén két fiatal is lehetőséget kaphatott közel 30 perc erejéig, és a sérüléséből felépülő Szentkirályi Gergő is pályára léphetett

– fogalmazott a mérkőzés után Kovács László vezetőedző.