Három pont az első nap mérlege

Három pont az első nap mérlege

Csehországban szerepel az Illés Akadémia U16-os csapata.

Németh Richárd és Körhöcz György együttese (Schmidt Gábor kapusedzővel, Halmai Ramón elemzőedzővel, Vörös Márk masszőrrel és Bárdics Csaba autóbusz-vezetővel) a MOV Slovácko emléktornán vesz részt, ahol öt cseh csapattal játszik a társaság. A 2×20 perces találkozók sorát a mieink az FK Teplice ellen kezdték meg, akiket 1–1-es félidőt követően 2–1-re győztünk le. Egy bal oldali szép támadás végén Koósz Raul mintaszerű beadását Kopácsi Áron értékesítette, ám egy középpályás labdavesztés után egyenlítettek a tepliceiek. Az utolsó szó azonban a miénk volt: egy jó forgatást követően Baranyai Noel passzát Horváth Arnold a 16-os vonaláról lőtte a hálóba, kialakítva a 2–1-es végeredményt.

Két és fél óra elteltével következett az újabb meccs, ellenfelünk a Baník Ostrava volt. Wolf Gergő forintos labdával ugratta ki Katona Istvánt, aki értékesítette a ziccert, ám egy beadás után elcsúsztunk, így egyenlített az Ostrava. Még a szünet előtt újabb Wolf-Katona-akcióból született Illés Akadémia-gól. Wolf Gergő ezúttal pontosan ívelt a center fejére, aki a kimozduló kapus fölött 14 méterről bólintott a hálóba. Az előnyünket azonban nem tudtuk megtartani, a második félidőben fordított az ellenfelünk, így 3–2-re ők nyertek.

A harmadik találkozón az addigi meccseit megnyerő Sigma Olomuccal találkoztunk: itt már érződött a fáradtság, többet hibáztunk, és ezt kihasználta a fizikális erős ellenfél (0–4).

A teljes utazó keret kapott eddig játéklehetőséget, azaz a két kapus mellett (Molnár-Végh Marcell és Németh Hunor) mind a 16 mezőnyemberünk szerepelt az eddigi 120 perc során (Balikó Ádám, Baranyai Noel, Bodrogi Bence, Bonchis Olivér, Csörnyei Zsombor, Deme Sebő, Horváth Arnold, Katona István, Koósz Raul, Kopácsi Áron, Kopácsi Balázs, Lehel Roland, Sabia Rocco, Smeringa Erik, Takács-Földes Olivér, Wolf Gergő).

Kiváló körülmények fogadtak bennünket, mind a szálloda, mind az egyéb feltételek rendben vannak, 15 percet utaztunk a hoteltől a találkozók helyszínére. A három meccs alapján elmondhatom, hogy a játékkal abszolút elégedett lehettem, csapatszinten rendben voltunk. Amiket gyakoroltunk – legfőképpen támadásépítésben – azt visszakaptuk. Igazából a védekezéssel akadtak problémáink: ellenfeleink erőfutballt játszanak, keveset hibáznak, igyekeznek mielőbb a frontra juttatni a labdát, mi pedig felépített futballt szeretnénk mutatni. Sajnálom a második mérkőzést, ott egy jó csapat ellen kétszer is vezettünk: eredményesebbnek kellett volna lennünk. A harmadik meccsre kisebb sérülések is közbeszóltak, szokatlan volt, hogy háromszor is bemelegítettünk, nagy meleg volt, el is fáradtunk, és úgy tűnt, a torna talán legjobb csapatával játszottunk ekkor. Az átmenetekben nagyon erősek voltak, ha kellett birkóztak, ezen a meccsen jobbnak bizonyultak. Már tudjuk, hogy brusztolós ellenfelek várnak ránk, így a célunk nem is lehet más, minthogy megnyerjek a vasárnapi két találkozónkat

– foglalta össze a nap eseményeit Németh Richárd vezetőedző.

Vasárnap 9 órakor az FC Fastav Zlín, míg negyed 12-kor a rendező, 1. FC Slovácko vár a mieinkre.