A vége nagyon sima lett

A vége nagyon sima lett

Első felkészülési mérkőzésén magabiztos, 7–0-ás győzelmet aratott U13-as csapatunk. Nagy László tanítványai valamennyi játékrészben legalább egyszer megzörgették a vendég veszprémiek hálóját.

Illés Akadémia U13 – Veszprémi FC U13 7–0 (1–0; 1–0; 1–0; 4–0)
Illés Aka. U13.:
Szalai-Horváth – Tasnádi, Hányi, Szántó – Hideg, Vert Zs. –  Bosnyák Botond, Grádvohl, Horváth Á. Cserék: Nagy Zs. – Mórocz, Laczó, Bosnyák Bence, Moldován, Marian, Tóth D., Angler. Vezetőedző: Nagy László.
Gólszerzők: Horváth Á. (11., 1–0; 71., 7–0), Bosnyák Bence (37., 2–0), Marian (60., 3–0), Hideg (61., 4–0), Grádvohl (68., 5–0), Moldován (71., 6–0)

A Magyar Labdarúgó Szövetség úgy döntött, hogy a 2021/2022-es szezonban az U12-es és az U13-as korosztályok számára kiírt bajnokságokban a mérkőzések 4×20 percesek lesznek, ennek megfelelően egy ilyen derbivel kezdte a felkészülési meccsek sorát Nagy László legénysége.

A mieink már az összecsapás első pillanataiban támadólag léptek fel és a 11. percben egy szép támadás végén össze is jött a vezetőgól: Horváth Ármin helyezett higgadtan a hálóba. Ugyan a folytatásban is fiataljaink játszottak fölényben, de a következő találatra egészen a második etap végjátékáig kellett várni. Ekkor Bosnyák Bence alakította 2–0-ra az állást.

A harmadik 20 percben több ziccert is elhibáztak Nagy László tanítványai, ám a 60. minutumban azért csak megszületett a harmadik gól: egy nagy kapushibát követően Marian Raul zörgette meg a hálót.

Az utolsó játékrészben aztán kiszakadta a gólzsák. Sorrendben Hideg Botond, Grádvohl Kristóf, Moldován Levente és Horváth Áron is eredményesnek bizonyult, így a vége 7–0-ás Illés-siker lett.

Az volt az első meccsünk a srácokkal és nagyon elégedett vagyok velük, mert amit kértem, azt meg is valósították. Nem a gólok száma volt a lényeges, hanem a labdatartás és a türelmes játék. Ez pedig az első három negyedben jól is működött. Az utolsó 20 perc már mind a két fél részéről a kapkodásról szólt. Mondom ezt annak ellenére is, hogy azt az etapot 4–0-ra nyertük meg

– nyilatkozott a meccset követően Nagy László vezetőedző.