Harcos és izgalmas meccs

Harcos és izgalmas meccs

Az Illés Akadémia U17-es együttese a szomszédvár Zalaegerszegi TE FC U19-eseit fogadta Szombathelyen.

Illés Akadémia U17 – Zalaegerszegi TE FC U19 1–1 (0–0)
Illés Aka. U17:
Kovács M. – Frák, Halász, Kovács B., Mayer – Szemes, Mozsár, Bolla – Varga D., Mohos, Zsédely. Cserék: Pataki – Stifter, Vér, Szentkirályi. Vezetőedző: Kovács László.
Gólszerzők: Vert (64., öngól, 1–0)

Az egy-két évvel idősebb zalaegerszegiek ellen szűk kerettel játszott Kovács László és Nagy József csapata. A mieink igyekeztek kezdeményezni. A találkozót sok-sok párharcot hozott, ennek ellenére lendületes volt a mérkőzés, de az első félidőben nem született találat. Aztán fordulás után már többször veszélyben forogtak a kapuk. Előbb egy jobb oldali pontrúgást követően a középreadott labdára együtt startolt az egerszegiek kapusa és a belső védő, ennek eredményeképpen pedig mi jutottunk előnyhöz. Nem sokkal később egy távoli lövés talált utat a kapunkba, a hajrában pedig kétszer is a velünk volt a kapufa, így 1–1-gyel zárult a találkozó.

Kicsit rövidebb létszámmal dolgoztunk ma az elosztás és a terhelés miatt. Egy idősebbeket felvonultató ellenféllel szemben aránylag a védekezésünk rendezett volt, kevés lehetőséget tudott a Zete kialakítani. A támadójátékunkban voltak hiányosságok, de természetesen minden meccs más és más, és az ellenfél stílusát is minden esetben figyelembe kell venni. Ez a mai mérkőzés a mi edzésritmusunkba tökéletesen beleillett: kellett számunkra az, hogy olyan csapattal játszhassunk, aki ellen a héten gyakoroltakat tudjuk alkalmazni. Ami nagyon fontos: vissza is kaptam azt, amit látni szerettem volna

– mondta Kovács László az U17-esek vezetőedzője.