Három negyedik és egy hatodik hely az e-sport csapataink mérlege

Három negyedik és egy hatodik hely az e-sport csapataink mérlege

Befejeződtek a bajnokságok az Illés Akadémia Spirit részére.

 

A 2019/2020-as Magyar Nemzeti Esport Bajnokság véget ért. Az Illés Akadémia Spirit csapatai négy küzdelemsorozatban indultak. A Rainbow 6:Siege-csapatunk elképesztő hajrával végzett a nyolccsapatos bajnokság hatodik helyén: ez továbbra is feljogosítja a gárdát arra, hogy jövőre is a legmagasabb osztályban szerepeljen. Az Illés Akadémia Spirit sokáig a 7. helyen szerénykedett, ám az utolsó fordulóban 7:4-re győzte le közvetlen riválását, így éppen őket megelőzve a hatodik pozícióban zárt. A szombathelyi Kiss Rolandé lett a „kill-rekord”, azaz az egy mérkőzésen szerezhető legtöbb pont, azaz ő a bajnokság egyik legértékesebb fiatalja.

A League of Legends-ben végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott a társaság, és az alapszakasz ötödik helyén zárt. A rájátszásban előbb a KmK eSports-LoL ellen, majd a Grim Ravens ellen is nyert az Illés Akadémia Spirit, elérve ezzel azt, hogy a harmadik helyért játszhattak a mieink – ott azonban kénytelenek voltak gratulálni a 2:1-re diadalmaskodó Team Plaguenek. Érdekesség, hogy az alapszakaszban a Grim Ravens ellen mindkétszer vereséget szenvedtünk, de a play-offban legyőztük őket, míg a bronzért folytatott küzdelemben éppen fordítva volt: a két bajnokin mi nyertünk a Team Plague ellen, de a 3. helyen végül ők végeztek.

A – talán legnépszerűbb – játékban, a FIFÁ-ban az XBOX és a PS4 kategóriában is szerepeltek a mieink. Itt több százan indultak, így a mindkét játékágban elért 4-4. helyezés kifejezetten jó eredménynek tekinthető B3rti11 és SuubHex részéről.