A kupagyőztes Honvédhoz igazolt Tóth-Gábor Kristóf

A kupagyőztes Honvédhoz igazolt Tóth-Gábor Kristóf

2+1 évre szerződtették a kispestiek a 19 éves támadót.

 

Nagykanizsáról került az Illés Akadémiára a csatár 2015-ben: fokozatosan lépegetett azon a bizonyos ranglétrán, és az U15-től az U19-ig folyamatosan lehetőséget kapott a bizonyításra. A 2018/2019-es kiírásban 27-szer szerepelt (22-szer kezdőként) és 12 gólt ért el az U19-es kiírásban. Pályára lépett és gólt szerzett az ifjúsági BL-ben is.

Szerepelt az U16-os, U17-es és U18-as válogatottakban: 41-szer húzhatta magára a meggypiros mezt, ezeken a találkozókon 16-szor volt eredményes.

A Szombathelyi Haladásnál a 2019/2020-as bajnokságban várták Tóth-Gábor Kristóf „berobbanását”. Jól is kezdte a felkészülést, de sajnos egy ausztriai tesztmeccsen megsérült. Így viszonylag későn, 2019. október 27-én mutatkozhatott be az NB II-ben, és a harmadik találkozóján a Vác FC ellen megszerezte első gólját. Mátyus Jánosnál 2020 tavaszán alapembernek számított, hét meccsen öt gólt ért el: duplázott a Csákvár és a Soroksár ellen, illetve betalált a Budaörs csapatának is.

2020 nyarán búcsúztattuk el az Illés Akadémiáról. A felkészülést még a szombathelyiekkel kezdte el a játékos, ám már akkor is lehetett tudni, hogy több NB I-es klub is érdeklődik iránta – ő pedig a Magyar Kupa-győztes Budapest Honvéd ajánlatát fogadta el.

Öt évet töltöttem el az Illés Akadémián. Már azért is alaposan meg kellett dolgoznom, hogy idekerülhessek. Az itt eltöltött időszak nagyon sok kellemes emléket idéz fel bennem. Az edzőink rengeteget tettek azért, hogy a fejlődésem töretlen legyen. Az akadémián, az iskolában pedig számtalan barátra tettem szert. Remélem, hogy a jövő legalább ilyen sikereket tartogat a számomra a sport és a tanulás területén is

fogalmazott Tóth-Gábor Kristóf.