Három jelenlegi növendékünk kezdett a Haladásban

Három jelenlegi növendékünk kezdett a Haladásban

Debreceni Zalán, Kállai Kevin és Schuszter Ronald kezdett, Tóth Milán és Szalay Szabolcs a padon várt bevetésre.

Hét Illés Akadémia-nevelés futott ki a Rohonci úton a Szombathelyi Haladás–BFC-Siófok-mérkőzésre: a zöld-fehéreknél a már említett trió mellett Medgyes Zoltán, Németh Márió és Doktorics Áron, míg a kék-sárgáknál Jagodics Bence szerepelt a kezdőcsapatokban. Képviseltette magát az Illés Akadémia edzői stábja is, hiszen a szombathelyi kapuban Rózsa Dániel állt. Az első félidőben a vasiak előtt adódtak lehetőségek, ám ezekből nem sikerült gólt szerezni. Szünet után azonban fordult a kocka: előbb Medgyes Zoltán passzát Németh Márió lőtte a kapuba, majd Schuszter Ronald labdáját Medgyes zúdította a rövid felsőbe, 2–0. A hosszú idő után a kapuba visszatérő Rózsa egy nagy védéssel vetette észre magát ebben a periódusban.

A második gól után Tóth Milán, az utolsó szűk tíz percre pedig Szalay Szabolcs is érkezett, így egyszerre öt jelenlegi Illés Akadémia-játékos szerepelt a Haladásban. A hajrában nagy helyzetet már egyik csapat sem tudott kialakítani, így maradt a kétgólos vasi siker egy enervált Siófokkal szemben.

A Haladás őrzi 6. helyét a Merkantil Bank Ligában. Még egy forduló van hátra a 2020/2021-es őszi szezonból, a Mátyus-csapat Szolnokra utazik.

A mérkőzés után Schuszter Ronald és Kállai Kevin adtak videóinterjút: ezek megtekinthetők az Illés Akadémia Facebook- és Instagram-oldalán is.