Három harmad, négy gól, döntetlen

Három harmad, négy gól, döntetlen

U12-es korosztályunk magas színvonalú meccset játszott.

Illés Akadémia U12 – MTK Budapest U12 2–2 (0–0, 2–0, 0–2)
Illés Aka. U12.: Szalai-Horváth – Mórocz, Laczó, Szántó – Hideg, Vert – Horváth V., Grádvohl, Papp M. Cserék: Molnár B., Lakatos K. Vezetőedző: Takács Csaba.
Gólszerzők: Horváth Á. (38.), Papp M. (45.)

Két, rendkívül jó erőkből álló csapat mérte össze a tudását egy 3×25 perces felkészülési mérkőzésen, ugyanis mind az Illés Akadémia, mind pedig az MTK U12-es együttese a csoportja harmadik helyén áll: a mieink az Észak-nyugatiban, míg a fővárosiak a Közép-keletiben. Éppen ezért is örömteli, hogy az első harmadban egyértelműen Takács Csaba tanítványai domináltak, akik ugyan gólt nem szereztek, de három alkalommal is rendkívül közel álltak hozzá. A második 25 percben pedig már a találatok is jöttek: előbb Horváth Ármin, majd pedig Papp Máté vette be a vendégek kapuját. Ráadásul ebben a játékrészben Hideg Botond egy büntetőt is lőhetett, ám az ellenfél hálóőre hárítani tudott.

Az utolsó harmadra viszont a kevés cserelehetőség miatt egy picit elfáradtak fiataljaink és ezt a vendégek ki is használták. A 61. perben egy kontrát, míg a 71. minutumban egy a kapusunkról kipattanó labdát váltottak gólra, így kialakítva a 2–2-es végeredményt.

Nagyon jó iramú mérkőzést játszottunk egy remek erőkből álló MTK ellen. Úgy gondolom, hogy amit elterveztünk, azt meg is valósítottuk: magasan védekezve sok labdát szereztünk. Ez jól működött. Az első két játékrészben a vendégeknek helyzetük sem nagyon akadt. Sajnos a „rövid” kispadunk miatt elfáradtunk a végére, a rengeteg futás megtette a hatását. Az utolsó bő 10 percben helyezkedési hibákból kaptunk gólokat, de összességében nagyon hasznos meccset játszottunk. Ezekből az összecsapásokból lehet tanulni

– foglalta össze a látottakat Takács Csaba vezetőedző.