Három gólszerző, négy találat, három pont

Három gólszerző, négy találat, három pont

U15-ös leánycsapatunk az első félidőben egyszer, míg a másodikban háromszor vette be a Szeged kapuját és magabiztos, 4–0-s győzelemmel tartotta itthon a három bajnoki pontot.

Illés Akadémia-Viktória U15 – St. Mihály U15 4–0 (1–0)
Illés Aka.-Viktória U15:
Takács M. (Czuczai D., 72.) – Imre A., Ferenczi H., Lukács K., Kóródi A. – Harmath R., Bihari P., Bihari Cs. – Polovics D., Alasz H., Licskai L. Vezetőedző: Ferencsik Evelin.
Gólszerzők: Polovics D. (8., 1–0; 79., 4–0), Alasz H. (52., 2–0), Licskai L. (68., 3–0)

Ahogy azt a lányoktól megszokhattuk, már a találkozó elején támadó szellemben léptek fel, „nekiestek” ellenfelüknek és bizony a helyzeteink is megvoltak ahhoz, hogy korán előnybe kerüljünk. A vendégek a védekezésre összpontosítottak, visszahúzódtak, ami nem igazán könnyítette meg a dolgunkat. Ennek ellenére jól tudtuk használni villámléptű szélsőinket, amivel megbontottuk a szegedi hátsó alakzatot, Polovics Dorina révén pedig a vezetést is megszereztük a 8. perc eseményeként (1–0). Irányítottuk a mérkőzést, birtokoltuk a labdát, ha pedig arra volt szükség, akkor hátul stabilak voltunk és egymást kisegítve védekeztünk. A játék képe alapján akár már az első felvonásban többgólos előnyre tehettünk volna szert, végül 1–0-val futottunk neki a második etapnak. A pihenőt követően sem lassítottunk, egymás után vezettünk a veszélyes támadásokat, az 52. percben pedig Alasz Hanna szépen kaparta ki magának a gesztenyét és megduplázta előnyünket (2–0). Ellenfelünk nem igazán tudott kibontakozni, építkezni, rendkívül gyorsan támadtunk vissza, akár már az ő kapujuk előtt, ezekből pedig rendre zavart tudtunk kelteni. Nagy fölényben játszottunk, a 68. percben egy szép egyéni alakítás után újabb gólt szereztünk, Licskai Léna iratkozott fel a gólszerzők közé (3–0). Az utolsó bő tíz percre is maradtak események, méghozzá számunkra örömteliek: Polovics Dorina keretbe foglalta a mérkőzést, így a 79. percben kialakult a találkozó 4–0-s végeredménye.

Először is szeretnék gratulálni a Szegednek, mert nagyon sokat fejlődtek az elmúlt időszakban és megnehezítették a dolgunkat, a kapusuk pedig kiválóan védett. Összességében úgy érzem, ennek ellenére végig uraltuk, kézben tartottuk a mérkőzést, amit kértem a lányoktól, azt betartották. Sok helyzetet dolgoztunk ki, több alkalommal a vizes talaj is megtréfált bennünket, de ennek ellenére sem lehetek elégedetlen a mutatott teljesítménnyel és játékkal. Gratulálok a lányoknak, remélem, hogy ez a lendület a további mérkőzésekre is kitart

– összegezte a kilencven percet Ferencsik Evelin vezetőedző.