A kapu előtti határozottság döntött

A kapu előtti határozottság döntött

Horváth András együttese nem tudott betalálni.

Illés Akadémia U19 – Pécsi MFC U19 0–2 (0–1)
Illés Aka. U19:
Kovács M. – Baján, Bodrogi, Kovács B., Stifter (Deme, 83.) – Bonyhárd (Kovács P., 46.), Mozsár, Szvoboda (Kozári, 46.) – Bonchis (Takács-Földes, 77.), Zsédely, Pruska (Udvardi, 57.). Vezetőedző: Horváth András.

Három U17-es korosztályú játékossal állt fel Horváth András együttese, és a meccs első időszakában inkább előttünk adódtak lehetőségek. A két Dani játszott össze, amikor Pruska indította Szvobodát, ám utóbbi elől az utolsó pillanatban a kapujából jó ütemben kimozduló pécsi hálóőr felszedte a labdát. Pruska Dániel szabadrúgásból is próbálkozott, ám a léc alá tartó lövést fogta a kapus. Egy jobb oldali akció végén jól jött középre a labda, ám centerposzton elvétettük, míg a hosszún kicsit elhamarkodott helyzetből fölé vágtuk. Szűk fél óra telt el, amikor egy, a 16-osunkon belül ide-oda pattogó labdát a pécsiek találtak meg, ráadásul a 14 méterről leadott lövés még meg is pattant rajtunk, ami így jutott a kapunk jobb felébe, 0–1. Megfogott minket a gól, így hátrányban mentünk szünetre.

A második félidőre a sérülésből felépülő Kovács Péter és Kozári Norbert is lehetőséget kapott. Inkább a középpályán folyt a játék, keveset voltak veszélyben a kapuk. Negyedórával a vége előtt hasonlatos góllal dőlt el a találkozó, mint ami esett az első játékrészben. Többször is felszabadíthattunk volna, majd kapufát lőttek a baranyaiak, és a kipattanót megint ők találták meg, és vágták a kapunkba, 0–2.

Ugyanaz a forgatókönyv zajlott le ma is, mint ami a legutóbbi bajnoki találkozóinkat jellemzi. A döntő szituációkban mi az ellenfél kapuja előtt nem tudunk jó megoldást választani, míg ők az első hibánkat kihasználják. Ettől függetlenül a játék képével nem lehetek elégedetlen. Azonban úgy nem lehet meccset nyerni, ha elől nincsen meg a gyilkos ösztön. Volt egy-két jó teljesítmény, különösen az U17-esek részéről, és örülök annak, hogy sérülésből ketten is visszatérhettek a pályára

– értékelt a vezetőedző, Horváth András.