Öt akadémistánk is végigjátszotta a Haladás Viktória Győr elleni összecsapását

Öt akadémistánk is végigjátszotta a Haladás Viktória Győr elleni összecsapását

A szombathelyiek jól tartották magukat, ám 4–1-re alulmaradtak a bajnoki címért harcoló Rába-partiakkal szemben.

Zöld-fehér nyugati derbi előtt állt a Haladás Viktória, amely az ETO FC Győr otthonában vendégeskedett a Simple Női Liga 19. játéknapján. A vasiak tizenegy akadémista korú játékossal a soraikban utaztak el a „folyók városába”, akik közül öten: Dobó-Nagy Boglárka, Németh Adél, Németh Mirtill, Csáki Eszter, valamint Pintér Tekla voltak a pályán a kezdő sípszó felharsanásakor. Ráadásul valamennyien mind a kilencven percet a pályán is töltötték. Csereként ezúttal Nagy Dorottya szállt be, aki a 63. percben Kránicz Viktóriát váltotta, míg Kiss-Lantos Hanna, Hécz Zsuzsanna, Csejtei Emília, Gravencz Gréta és Szabó Fanni a kispadról figyelték az eseményeket.

A szombathelyiek – ahogyan egy héttel ezelőtt a Ferencváros ellen is – egyenrangú partnerei voltak ellenfelüknek az első negyvenöt percben, nem engedték feltörni a reteszt, a hazaiak csupán a ráadásában tudták megszerezni a vezetést. A fordulás után nem sokkal aztán megduplázta előnyét a Győr, s bár Vachter Fanni 72. percben szerzett gólja után Urbán Viktória egy remekbe szabott találattal 3–1-re módosította az állást, Kovács Laura a 88. minutumban végleg eldöntötte a három pont sorsát és beállította a 4–1-es végeredményt.

Markó Edina tanítványai a következő fordulóban hazai környezetben, a Szekszárd ellen lépnek pályára. Az összecsapást április 27-én, szombaton 16 órakor rendezik.