Három akadémista játszott a Honvéd elleni kupameccsen

Három akadémista játszott a Honvéd elleni kupameccsen

Ketten a kezdőben kaptak helyet.

A Szombathelyi Haladás a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében fogadta a Budapest Honvéd együttesét. Az első mérkőzésen 1–0-ra a piros-feketék győztek. A találkozót követő csete-paté kapcsán Szekér Ádám eltiltást kapott, így ő ma nem lehetett ott Mátyus János keretében.

A Haladásban ketten: Illés Bence és Szalay Szabolcs kapott lehetőséget, míg a kispadon Bokor Bence, Doktorics Áron és Balogh Ferenc várt bevetésre. A két kezdőcsapatban ott volt még négy ex-Illéses is: Jancsó András és Kiss Bence a Haladásban, Ugrai Roland és Batik Bence pedig a Honvédban szerepelt.

Szünetre egygólos előnyt harcolt ki magának a Hali (Jancsó volt a gólszerző), Illés Bencét pedig 45 percnyi játék után lecseréltek Mátyus János. Mivel a 90 perc alatt nem született több találat, hosszabbítás következett. A Hali kettőre növelte előnyét, de a Honvéd szépíteni tudott (2–1), így a budapestiek álltak ismét továbbjutásra. A hajrára (a 106. percben) Doktorics Áron is beállt, de a Haladás már nem tudott betalálni, így nyert 2–1-re, de idegenben lőtt több góllal a Bp. Honvéd jutott a legjobb 8 közé.