A második félidőben jöttek a gólok

A második félidőben jöttek a gólok

Az osztrák Hartberget győzték le az U13-as fiúk.

Illés Akadémia U13 – TSV Hartberg U13 3–0 (0–0)

Illés Aka. U13.: Németh Bence – Abért Barna, Brum Barnabás, Tóth Barnabás, Pál Levente – Bene Dániel, Palkó Áron, Vert Bence – Őri Bálint, Csonka Gergő, Szabó Bence. Csereként pályára lépett: Tóth Erik, Zancsics Dávid, Söptei Bálint, Pfender Gergő. Vezetőedző: Takács Csaba.

Gólszerzők: Tóth Erik (2), Palkó Áron.

Az elmúlt heti mérkőzéshez hasonlóan ismét sok hiányzója volt Takács Csabának: sérülés és betegség is hátráltatta a vezetőedzőt a keret összeállítása során. Így a fiatalabb korosztályból is többen lehetőséget kaptak a kelet-stájerországi Hartberg elleni hazai felkészülési találkozón. A zöld-fehérek az első félidőben még nem tudták feltörni az osztrák reteszt, ám fordulást követően háromszor is sikerült mattolni a hartbergi védelmet.

A mérkőzés után Takács Csaba nyilatkozott:

A mérkőzés nagy részében a mi akaratunk érvényesült, végig mezőnyfölényben játszottunk, egy agresszív csapat ellen. Labdakihozatalaink, játékfelépítésünk hatékony volt, többször jutottunk el az ellenfél kapuja elé. Az első félidőben az utolsó passzaink pontatlanok voltak, rossz döntéseket hoztunk. A labda nélküli mozgások sem voltak megfelelőek, ezért nem tudtunk nagy helyzetet kialakítani,  A második játékrészben a támadózónába beérve feljavult játékunk, a jó döntéseknek köszönhetően sok helyzetet tudtunk kialakítani. A feljavult támadójátékunk három gólban mutatkozott meg, de ha a helyzetkihasználásunk jobb, akár nagyobb különbséggel nyerhettünk volna. Védekezésben fegyelmezettek, agresszívak voltunk, jól zártuk le területeket, ellenfelünk nem sűrűn járt a kapunk előtt.