Harmadik helyen zárt az Illés Akadémia U19

Harmadik helyen zárt az Illés Akadémia U19

A már bajnok MTK elvitte a három pontot a Rohonci útról.

Illés Akadémia U19 – MTK Budapest U19 0–2 (0–0)
Illés Aka. U19:
Pataki M. – Dezamits, Tóth K., Tarján, Horváth H. – Horváth B. (Udvardi, 69.), Szabó B. (Tama, 78.), Kozári (Kovács P., 56.) – Rosner (Szvoboda, 69.), Kállai Z., Szijjártó (Bunevácz, 46.). Vezetőedző: Horváth Rudolf.

A találkozó előtt az Illés Akadémia U19-es csapata sorfalat állt a bajnoki címet megszerző budapestieknek, majd pedig Illés Béla alapító-akadémiaigazgató és Bakos Roland szakmai igazgató köszöntötték a 2003-as korosztályból „kiöregedő” játékosainkat: Pataki Márkot, Dezamits Dominikot, Rosner Gergőt, Tarján Patrikot, Bunevácz Bencét, Bényei Dominikot, Doncsecz Leventét, Horváth Rajmundot és Kovács Dominikot.

A mérkőzésnek a mi szempontunkból volt igazán tétje, hiszen a bajnokság utolsó találkozója előtt tudtuk: döntetlen esetén ezüstérem kerül a nyakunkba. Az MTK már hetekkel ezelőtt megszerezte a bajnoki címet: őket pedig minden bizonnyal a visszavágás vágya fűtötte, hiszen a 2021/2022-es szezonban lejátszott mindkét találkozón 2–1-re a zöld-fehérek győztek.

A kékmezeseké volt az első lehetőség, ám Juhász Levente 7 méterről leadott lövését szép mozdulattal fogta meg Pataki Márk. A 22. percben Szijjártó Ármin végezhetett el szabadrúgást 25 méterről: bal lábas tekerése centikkel kerülte el a bal felső sarkot. A 31. percben egy visszatámadás után Horváth Balázs szánta el magát lövésre 26 méterről, ám hárított a vendégek kapusa. A fővárosiak egy gyors támadás végén fejessel veszélyeztettek, ám Pataki Márk szép mozdulattal ütötte ki a labdát a léc alól. Hamar helyzettel válaszoltunk: szemre is tetszetős támadást vittünk a jobb oldalon, Dezamits Dominik belépett a 16-oson belülre, bevitte a labdát az ötösig, élesen belőtte, amit a kapus kiütött, Rosner Gergő belekapott, de az ismétlést is kivágták a kékek. Az első félidőben nem született gól, ám látható volt, hogy a felnőttfutballra abszolút felkészült csapatok feszültek egymásnak.

A 60. percben újfent szabadrúgásból veszélyeztettünk: Horváth Hunor 23 méteres lövése a bal oldali kapufán csattant. Egy kontra végén nekünk volt izgulnivalónk: korábbi játékosunk, Horváth József került helyzetbe, a jobb alsót célozta meg, ám a visszazáró Tarján Patrik a kapu torkából tisztázott. A 72. percben egy bal oldali gyors támadás során Juhász Levente tekert Pataki Márk kapujának bal felső sarkába, 0–1. Bő egy perc múlva egy villámgyorsan elvégzett szabadrúgás után Vasvári Zoltán lőtt nagy erővel a hálóba, 0–2. Távoli lövésekkel próbálkoztunk, de nem találtunk kaput – így fogást sem az MTK védelmén. A bajnok győzött, mi pedig a tabella harmadik helyén fejeztük be így a 2021/2022-es szezont.

Taktikus mérkőzést játszottunk. Látszott, hogy két jó csapat játszik. Nüanszokon múlott a három pont. 0–0-nál mi a kapufát találtuk el, utána pedig ellenfelünk betalált, és elvitte megérdemelten a három pontot. Gratulálunk nekik a bajnoki címhez! Reális eredmény, hogy mi a dobogón végeztünk, de az ezüstérem is a kezünkben volt több mérkőzés óta. A végjáték tapasztalatait igyekszünk kamatoztatni jövőre: javulni szeretnénk mindig, játékban is fejlődni és olyan szintre eljutni, hogy a kiemelkedő fontosságú pillanatokban a saját javunkra döntsük el a mérkőzéseket

– nyilatkozta Horváth Rudolf a találkozót követően.