A szerencsével sem álltak hadilábon U17-eseink

A szerencsével sem álltak hadilábon U17-eseink

A mérkőzésen hiába alakított ki jóval több veszélyes helyzetet a DVSC csapata, a derbi egyetlen gólját a mieink szerezték, így Kovács László és Nagy József legénysége nyerte meg 1–0-ra a találkozót.

Illés Akadémia U17 – Debreceni VSC-DLA U17 1–0 (0–0)
Illés Aka. U17.: Kovács M. – Frák, Halász, Kovács B., Stifter – Nagy B., Mohos, Mayer (Nagy H., 82.) – Kopácsi Á (Zsédely, 82.), Katona (Ötvös, 90.), Pruska (Bonyhárd, 57.). Vezetőedző: Kovács László.
Gólszerző: Bonyhárd (85., 1–0)

A mérkőzés első negyedórája az ismerkedés jegyében telt el, azaz egyik kapu sem forgott veszélyben. Ezt követően a 16. percben kis híján megszereztük a vezetést, ám Mohos Barnabás 16 méteres lövése picivel elkerülte a jobb alsó sarkot. Nem sokkal később aztán már a vendégek is megrázták magukat. Egy szögletünk után pillanatok alatt vezettek egy gyors kontrát és nem a mieinken múlott, hogy nem kerültek előnybe a hajdúságiak. A 32. percben előbb Kovács Martin védett szépen, majd az ellentámadásunk végén Mohos Barnabást ütötték el a 16-os vonalán a debreceni védők, de se büntetőt, se szabadrúgást nem adott érte a játékvezető. A félidő hajrájában még Pruska Dániel került helyzetbe, de mivel rosszul találta el a lasztit, maradt a 0–0-s állás.

A második játékrészt jóval aktívabban kezdte a DVSC. Több komoly ziccert is sikerült kialakítaniuk a vendégeknek, ám vagy ők céloztak rosszul, vagy Kovács Martin hárította a próbálkozásaikat. A 68. percben aztán akadémistáink előtt is adódott egy kecsegtető helyzet, de Katona István hiába vitte el a labdát a hajdúságiak cerberusa mellett, már nem tudta kapura továbbítani a labdát. Ezt követően két újabb ziccert dolgoztak ki a vendégek, de előbb kapu fölé, majd mellé durrantottak. A 85. minutumban aztán picit váratlanul megszereztük a vezetést: egy bal oldalról érkező szögletünk után a csereként beállt Bonyhárd Attila 17 méterről lőtt a hálóba, és mint később kiderült, ezzel ki is alakította a mérkőzés 1–0-s végeredményét.

A mai mérkőzés lényegében a negyedik helyezés megszerzéséről is szólt. Úgy gondolom, hogy két jó csapat találkozott. A végén az a gárda nyert szerintem, amelyik a helyzeteivel jobban gazdálkodott, mivel mind a két félnek voltak lehetőségei. A játékosok sok energiát tettek bele a meccsbe. Nagy csata volt sok párharccal, valamint sok szabálytalansággal. De úgy gondolom, hogy az ilyen tétmérkőzések szolgálják leginkább a fejlődésünket. Bízom abban, hogy a következő két összecsapásunkon is hasonlóan szerepelünk, teljesítünk

– nyilatkozta a derbi lefújását követően Kovács László vezetőedző.