Bronzérmes lett női U19-es csapatunk

Bronzérmes lett női U19-es csapatunk

U19-es csapatunk az akadémiai bajnokság utolsó fordulójában vereséget szenvedett a győzelmével az aranyérmet megszerző Puskás Akadémiától és bronzérmes lett.

Puskás Akadémia U19 – Illés Akadémia-Viktória U19 7–0 (2–0)
Illés Aka.-Viktória U19:
Gévay D. – Rugovics B., Kováts A., Pálmai E. (Németh N., 43.), Németh M. (Szalay J., 66.) – Nagy D. (Balogh S., 72.), Pálfy B. (Szabó L., 46.), Csizmadia Zs. (Varga B., 66.), Németh Zs. P. (Kaszap K., 46.) – Simon F. (Molnár R., 72.), Varró V. Vezetőedző: Tebeli György.

A tabella élén várhatta csapatunk utolsó mérkőzését. A felcsúti találkozó előtt egyszerű volt a képlet: idegenbeli sikerével az Illés Akadémia szerezné meg a bajnoki címet, döntetlennél a Ferencváros az aranyérmes, míg győzelme esetén a Puskás Akadémia érhet célba. Nem javította az esélyünket, hogy míg nálunk az utánpótlás korosztály legjobbjai az MTK Budapest elleni bronzmérkőzésre készültek, addig a hazaiak – akik számára már véget ért a Simple Női Liga – legerősebb tizenegyükkel, olyan csapattal állhattak ki, mint a felsőházi rájátszásban még egyetlen találkozón sem.

A kilencven perc során érvényesült a papírforma, a Puskás Akadémia otthon tartotta a három pontot. Az a csapat, amellyel ma találkoztunk előbbre tart, mint mi. Gyorsabbak, labdabiztosabbak, kombinatívabbak voltak, mint mi, teljesen megérdemelten nyerték meg a mérkőzést.

Történt a mérkőzésen egy sajnálatos sérülés is, Pálmai Esztert mentővel szállították Felcsútról a székesfehérvári kórházba.

Sajnálom, hogy ezzel a mérkőzéssel zártuk az évet, viszont szeretnék gratulálni a lányoknak az egész éves munkájukhoz. Az ősszel kitűzött célunkat teljesítettük azzal, hogy bejutottunk a felsőházba. Az utolsó fordulóig harcban voltunk az aranyéremért, hiszen, ha ma nyertünk volna, most aranyérmet ünnepelhetnénk. Gratulálok a lányoknak, büszke vagyok rájuk! A következő évi célkitűzés pedig adott, túlszárnyalni az idei teljesítményünket! Természetesen, gratulálok a Puskás Akadémia bajnoki címéhez

– mondta Tebeli György.