Harmadik hely Pozsonyban

Harmadik hely Pozsonyban

Már a csoportkörben is remekeltek Joó Bálint tanítványai.

Hende Noel, Guba Gál – Tóth Dávid, Novák Benett, Rajos Ádin, Sömenek Bálint, Papp Olivér, Vigh Olivér, Dávid Marcell, Dominek Ádám, Kalmár Kornél, Lukács Roland összeállításban utazott Pozsonyba az Illés Akadémia U11. Joó Bálint csapata az MME OUT Cup nemzetközi tornára kaptak meghívást. A 14 együttest felvonultató tornán 17 percig tartottak a mérkőzések: a rendező szlovákok mellett Magyarországról és Ausztriából érkeztek a fiúk.

A szabályok annyiban tértek el az itthon megszokottól, hogy nem volt les, illetve a bedobást kézzel kellett elvégezni. A mieinket a B jelű csoportba sorsolták. A pozsonyligetfaluiak (FC Petrzalka) elleni 2–0-val indítottuk a tornát, majd a Révkomárom (KFC Komárno) elleni 4–0-van folytattuk. A bécsi SV Donau Wien csapatát 2–0-ra megvertük, aztán a pozsonyi Slovantól elszenvedtük első vereségünket (1–6). A nagyszombatiak „2”-es számú együttesét (FC Spartak Trnava) legyőztük 2–1-re, majd a szeredieket (SKF Sered) – a csoport zárómeccsén – 1–0-ra.

A 100%-os pozsonyi kék-fehérek mögött a második helyen zártunk, így az A-csoport másodikjával, a trencséniekkel (AS Trencín) játszottunk a harmadik pozícióért. A felvidékiek jutottak előnyhöz, ám egyenlítettünk, majd ismét trencséni gól született, ami után megint egalizáltunk, másfél perccel a meccs vége előtt. Aztán az utolsó pillanatban megint zöld-fehér találat született, így a változatos mérkőzést 3–2-re megnyertük, ezzel pedig bronzérmesként zártunk! A tornát a Slovan nyerte meg.

A torna végén minden csapatból megválasztották a legjobb játékost, a mi csapatunkból Kalmár Kornél kapta ezt a megtisztelő elismerést.

Színvonalas tornán vettünk részt a mai napon, ahol jól tudtunk alkalmazkodni a számunkra szokatlan szabályokhoz is. A mérkőzéseket nagy iram, és rengeteg párharc jellemezte. Példás mentalitással, kellő agresszívitással játszottunk, a párharcokba megfelelő keménységgel mentünk bele, nem ijedtünk meg a fizikálisan erősebb ellenfelektől sem. Egy meccs kivételével kimondottan jól futballoztunk, szép támadásokat vezettünk, emellett védekezésben sem nagyon tudtak minket megbontani az ellenfelek. Úgy gondolom, hogy izgalmát tekintve mindenképpen a torna mérkőzését játszottuk a harmadik helyért, ahol kétszer is hátrányból felállva, egy utolsó perces győztes góllal sikerült megszereznünk a bronzérmet. A szív diadala volt ez a győzelem, ahol mentalitásból, küzdeni tudásból jelesre vizsgáztak, és igazi „CSAPAT”-ként küzdöttek a gyerekek a pályán. A keret minden egyes tagjának jár a dicséret a mai napi teljesítményéért, büszke vagyok rájuk

– mondta a vezetőedző, Joó Bálint.