Hullámhegyek és hullámvölgyek tornája volt

Hullámhegyek és hullámvölgyek tornája volt

U15-ös leányaink ötödik helyen végeztek a tizenhat csapatos szlovéniai Medex Kupán.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, U15-ös leányaink Szlovéniában, a ZNK Radomlje által szervezett Medex Kupán vettek részt, ahol az előkelő 5. helyet szerezték meg. A tornán az utóbbi évek legnépesebb mezőnye gyűlt össze, a mieinken kívül öt szlovén, öt horvát, két szlovák, valamint három osztrák csapat versengett a győzelemért. Csapatunk az ND Primorje, az NK Istra, valamint a ZNK Slavonija együttesével került egy négyesbe. A csoportból az első két helyezett a negyeddöntőbe jutott, míg a harmadik és a negyedik a 9-16. helyekért folytathatta a küzdelmeket. Ferencsik Evelin és Tóth Alexandra tanítványai első két mérkőzésüket egyaránt győzelemmel abszolválták: előbb az ND Pomurjét múltuk felül Alasz Hanna és Horváth Amira találataival, majd jött a ZNK Slavonija elleni győzelem, ahol Imre Blanka szerezte a három pontot érő gólt. A csoportkört az NK Istra ellen zártuk, akiktől 2–0-ra alulmaradtunk, így végül csoportmásodikként mentünk a negyeddöntőbe. Itt egy jó ismerőssel, a szlovák Spartak Trnavával találkoztunk. A lányok bebizonyították, milyen fából faragták őket: az NK Istra elleni vereség és a mérkőzésen belüli hátrány után is fel tudtak állni, Alasz Hanna góljával egyenlítettek, jöhetett az idegek harca, a büntetőpárbaj. Ebből a nagyszombatiak jöttek ki jobban, összesítésben 5–4-es győzelmet arattak, ami az elődöntőt jelentette számukra. Leányaink így az 5-8. helyért csatázhattak, az ellenfél pedig az osztrák SGA Kärnten volt. A csapatot a találkozó előtti, nem túl kellemes intermezzo sem törte meg, Sági Fruzsina és Karancsi Emma góljaival 2–0-s győzelmet arattunk, így végül az 5. helyen zártuk a rangos, komoly játékerőt képviselő csapatokat felvonultató tornát, ahol csupán a későbbi győztes Spartak Trnava tudott nekünk megálljt parancsolni.

A mieink kerete: Potor Leona, Derényi Alíz, Imre Adél, Nistor Maja, Schőnig Réka, Bedőcs Lea Sára, Karancsi Emma, Doncsecz Anna, Alasz Hanna, Harmath Ramira, Imre Blanka, Széplaki Sára, Sipos-Kiss Virág, Sági Fruzsina, Palatin Dorka, Kumánovich Kinga, Bihari Csenge, Horváth Amira. Szakmai stáb: Ferencsik Evelin vezetőedző, Tóth Alexandra asszisztens edző, Fabsitz András kapusedző, Sitku Boglárka masszőr, Dombi-Mészár Krisztina utánpótlás menedzser.

A viadal másnapján csapatunk vezetőedzőjével, Ferencsik Evelinnel is beszélgettünk, aki pozitívan tekintett vissza tornára.

Nagyon sok mindent: fentet és lentet is megéltünk ezen a tornán. Éppen ezért azt mondanám, hogy amellett, hogy nagyon jó csapatokkal találkoztunk, mentálisan is egy nagy kihívás volt ez mindenkinek. Az első két győzelem után egy fájó vereségbe szaladtunk bele, ami látszólag nagyon bántotta a lányokat. Viszont jó volt azt látni, hogy ezután mennyire összefogtak. Maguk mögött hagyták azt a találkozót és azt láttuk rajtuk, hogy bizony nagyon fognak harapni a Spartak Trnava ellen. Ez így is lett, szívüket-lelküket kitették a pályára, majd jött egy olyan szituáció, ami nem meglepő módon idegen volt számukra, a büntetőpárbaj. Ez is egy olyan dolog volt, amivel meg kellett birkózniuk, és amiből biztos vagyok benne, hogy tanulni fognak a későbbiekben. Ugyancsak ilyen volt az osztrák mérkőzést megelőző közjáték, de természetesen azon voltunk, hogy ez ne nyomja rá a bélyegét az ott nyújtott teljesítményükre. Ez nem is történt meg, mindenki odatette magát és sikerült megnyernünk a találkozót. Pozitívum még, hogy mindenkinek tudtunk bőven játéklehetőséget adni, az volt a célunk, hogy valamennyi lány azt érezze, hogy fontos tagja a csapatnak és bízunk benne. Ezt a bizalmat meg is hálálták. Azt már korábban is hangsúlyoztam, hogy olyanok vagyunk, mint egy család, ezt pedig most is bizonyítottuk. Együtt voltunk, jól éreztük magunkat, gyönyörű környezetben játszottunk, megmutattuk, milyen a magyar virtus, nem mellesleg pedig nagyon jó mérkőzéseket vívtunk

– összegezte a szlovéniai megmérettetést U15-ös korosztályunk vezetőedzője.