Halmai Ádám is bemutatkozott az NB I-ben

Halmai Ádám is bemutatkozott az NB I-ben

A korábbi Illés Akadémia-nevelés átesett a tűzkeresztségen.

Az Illés Sport Alapítvány kuratóriumi elnöke, Halmai Gábor 18 éves volt, amikor 1990. március 3-án a Videoton–Vasas-mérkőzésen (1–1) bemutatkozott az NB I-ben. A később háromszoros bajnok, és háromszoros MK-győztes, 57-szeres válogatott labdarúgó három NB I-es csapatban (a már említett fehérváriak mellett a Kispest-Honvéd és az MTK színeiben) szerepelt, és játszott három évet a belga Germinal Ekerenben és ugyancsak három évet az izraeli Hapóél Tel Aviv együtteseiben is.

Nagyobbik fia, Halmai Ramon 2014. május 30-án, az 1–1-re végződő Pécsi MFC–Szombathelyi Haladás-meccsen debütált a magyar első osztályban. Ramon egyébként 2008-tól 2014-ig szerepelt az Illés Akadémia különböző korosztályaiban, 104 meccsen 16 gólt szerzett. A Szombathelyi Haladás csapataiban 38 találkozón háromszor volt eredményes. Érdekesség, hogy ő is három csapat mezét húzhatta magára az NB I-ben, a Halién kívül az MTK-ét és a Diósgyőrét.

Ma pedig, 2022. február 4-én Halmai Gábor kisebbik fia, Halmai Ádám is lejátszotta első NB I-es találkozóját. Az MTK–Zalaegerszeg mérkőzésen a hajrában állt be csereként, és győzelmet ünnepelhetett, hiszen a vendégek 2–0-ra nyertek. Ádám az Illés Akadémia U17-es és U19-es csapatában 2017 és 2019 között 46 mérkőzésen 18 gólt ért el.

Gratulálunk a bemutatkozáshoz!