Feketék és zöldek döntetlenje

Feketék és zöldek döntetlenje

Legidősebb korosztályunk 1–1-et játszott az NS Murával.

NS Mura U19 – Illés Akadémia U19 1–1 (0–1)
Illés Aka. U19:
Kostyák – Bonyhárd, Stefanich, Csörnyei, Stifter – Mozsár, Bolla, Zsédely – Varga Á., Pruska, Takács-Földes. Cserék: Molnár-Végh – Lehel, Smeringa, Baján, Magyar, Bonchis. Vezetőedző: Horváth András.
Gólszerző: Pruska (24., 0–1)

Az U17-esek mellett az Illés Akadémia U19 is megmérkőzött az NS Mura adott korosztályával, a helyszín ezúttal a szlovéniai Radenci volt. Horváth András csapata hétfőtől péntekig öt alkalommal edzett, azaz a muraszombatiak elleni volt az első a 2023 nyári felkészülési mérkőzések sorában.

A mérkőzés első periódusában nem engedtük a hazaiak labdakihozatalát, ez bizony nem tetszett a muraszombatiaknak. Kénytelen volt sokszor a kapusuk felrugdosni a mezőnybe a labdákat, amiket nagyrészt mi szereztünk meg, és ezeket igyekeztünk megjátszani. A félidő derekán előnybe kerültünk: Mozsár Dávid labdaszerzése után Zsédely Bence elé került a labda, akinek a lövését bravúrral kiütötte a hazaiak kapusa, ám a kipattanóra ott termett Pruska Dániel és közelről bekotorta azt, 0–1. A hazaiak keményen futballoztak, hozták az ismert szlovén stílust. A mezőnyben kiegyenlített játék folyt a szünet után: ekkor már a cserék is lehetőséget kaptak. A hajrában aztán egy akció végén szerencsével a fekete-fehérek centere elé került a labda, amit 9 méterről a kapuba is lőtt, kialakítva az 1–1-es végeredményt.

A felkészülés ezen időszakában még különböző edzettségi állapotban vannak a játékosok, így ezt felmérve állítottam össze a csapatot és ennek megfelelően cseréltem is. Hiába volt a nagy meleg, a srácok egy hét közös munka is tették a dolgukat. Az első félidei produktum tetszett jobban, ám az akarati és mentális tényezők a mérkőzés teljes egészében rendben voltak

– értékelt Horváth András vezetőedző.