Haladás Viktória: döntetlen és akadémistáink nagy napja a Szekszárd ellen

Haladás Viktória: döntetlen és akadémistáink nagy napja a Szekszárd ellen

A szombathelyiek először Nagy Dorottya góljával egyenlítettek, majd a keresztszalag-szakadásából bő egy év után visszatérő Kiss-Lantos Hanna 93. percben szerzett góljával mentettek pontot a tolnaiak ellen. A szünetben pályára lépő Gravencz Gréta gólpasszal és extra teljesítménnyel segítette a zöld-fehéreket.

Utolsó előtti hazai találkozójára készült az idei szezonban a Haladás Viktória, mely közvetlen riválist, a Szekszárdot fogadta a Haladás Sportkomplexumban. A vasiak összeállítása ezúttal is Dobó-Nagy Boglárka nevével kezdődött, mellette Pintér Tekla, Csáki Eszter, Németh Adél és Németh Mirtill volt a pályán a kezdő sípszó felharsanásakor. Nagy Dorottya, Gravencz Gréta, valamint Kiss-Lantos Hanna egyaránt csereként jutott szóhoz, a 2–2-re végződő összecsapáson pedig valamennyien főszereplővé léptek elő és oroszlánrészt vállaltak az egyik bajnoki pont itthon tartásában.

Kiss-Lantos Hanna előző év márciusában, Portugáliában az U19-es Európa-bajnoki selejtezőkön szenvedett keresztszalag-szakadást, ráadásul talán nem túlzás azt mondani, hogy élete formájában volt, amikor jött ez a sérülés. Villámléptű támadónk nagy utat járt be az elmúlt hónapokban, kőkeményen dolgozott azért, hogy visszatérhessen, ami igazán érzelemdúsra és emlékezetesre sikeredett számára.

Kettős érzések kavarognak bennem. Egyfelől úgy érzem, mintha meg sem történt volna az elmúlt egy év és a gólommal ott folytattam, ahol akkor abbahagytam. Másrészről van bennem egyfajta büszkeség, hiszen az a munka, amit Tischler Fruzsinával és Rácz Henriettával elvégeztem, egyértelműen arra ad okot, hogy örüljek a visszatérésnek. Nagyon sok erőfeszítés van mögöttünk, amit ezúton is szeretnék megköszönni nekik. Nagyon vártam, hogy vezetőedzőnk, Markó Edina odahívjon magához. A mérkőzés előtt megbeszéltük, hogy kapok tíz percet. A bemelegítés közben egyébként folyamatosan azt éreztem, hogy tenni kell valamit ezen a találkozón. Mikor odahívott, átkarolt, és annyit mondott, hogy rúgjak egy gólt. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült! Ez óriási löketet adott a jövőt illetően! Ezután most semmi más nem lehet bennünk, mint hogy meg kell nyernünk az utolsó két mérkőzésünket

– mondta az NB I-be góllal visszatérő támadónk, Kiss-Lantos Hanna.

Gravencz Gréta a második félidőre érkezett a pályára, melyben kiváló játékkal segítette a csapatot, teljesítményét pedig a hosszabbításban egy remek gólpasszal is megkoronázta.

Nagyon örülök, hogy a szünetben beállhattam és lehetőséget kaphattam. Markó Edina vezetőedző azt kérte tőlem a pályára lépésem előtt, hogy próbáljak meg minél többször oldalt váltani, áthelyezni a csapat súlypontját és keressem a labdákkal a szélsőinket. Úgy érzem, ezeket egész jól sikerült betartanom, az pedig külön öröm, hogy gólpasszal is hozzá tudtam járulni az egyenlítéshez. Amiatt viszont azért van bennem hiányérzet, hogy a fő célunk, a győzelem sajnos nem sikerült

– értékelt a találkozó után Gravencz Gréta.

Nagy Dorottyára már-már nyugodtan ráaggathatjuk a „Szekszárd-specialista” jelzőt, hiszen tavaly májusban élete első NB I-es gólját is a tolnaiak ellen szerezte, most pedig a másodikkal is a szekszárdiakat szomorította a találkozó 62. percében.

Egy bal oldali beadás után került elém egy labda, kicsit pattogott, de ballal be tudtam rúgni az alsó sarokba. Ami a találkozót illeti, belülről azt éreztem, hogy domináltunk, hittünk a győzelemben, ellenfelünk kontrái azonban rendre veszélyesek voltak. Ennek pedig sajnos meg is ittuk a levét

– elevenítette fel a meccs eseményeit Nagy Dorottya.