Csattanós befejezés, remek győzelem a zöld-fehér derbin

Csattanós befejezés, remek győzelem a zöld-fehér derbin

U17-es leányaink Polovics Dorina és Nagy Csenge góljaival 2–1-re diadalmaskodtak a Ferencváros ellen.

Illés Akadémia-Viktória U17 – FTC U17 2–1 (0–1)
Illés Aka.-Viktória U17:
Francsics V. – Doncsecz A., Takács M., Lukács K., Licskai L. – Sági F., Bukor Z., Alasz H. (Tóth L. B., 72.) – Polovics D., Csombor L., Nagy B. (Nagy Cs., 65.) Vezetőedző: Biró Bence.
Gólszerzők:
Polovics D. (48., 1–1), Nagy Cs. (88., 2–1)

A listavezető elleni összecsapással folytatódott leány U17-es együttesünk számára a felsőházi rájátszás, a Ferencváros látogatott a vasi vármegyeszékhelyre. Ahogyan arra számítani lehetett, két remekül felkészített csapat feszült egymásnak, nagy küzdelem zajlott a pályán. Mezőnyfölényt a mieink tudtak kialakítani, kapura veszélyesebben játszottunk és közelebb álltunk hozzá, hogy lépéselőnybe kerültünk. Ennek ellenére a fővárosiak szerezték meg a vezetést egy pontrúgásból, s mivel újabb gól már nem esett az első játékrészben, így a 1–0-s ferencvárosi vezetésről jöhetett a folytatás.

Lélektani szempontból roppant fontos volt, hogy minél hamarabb sikerüljön az egyenlítés, Polovics Dorina pedig gondoskodott is arról, hogy ez megvalósuljon: a 48. percben remekül olvasta a játékot, labdát szerzett ellenfelünk tizenhatosánál, majd góllal koronázta meg az akciót (1–1). Továbbra is csúsztak-másztak minden labdáért a játékosok, sok szabálytalanság tördelte a játékot, érezhető volt, hogy mindkét együttes nagyon akarja a három pontot. Hátul Francsics Virág adott óriási támaszt az együttesnek, 1–1-nél óriási ziccert védett. Peregtek a másodpercek, a lelátón is rangadóhoz méltó volt a hangulat, a közönség mindent megtett, hogy belehajszolja a győzelembe a lányokat. Így érkeztünk el a 88. perchez, amikor a csereként beszálló Nagy Csenge lépett elő főszereplővé: ezúttal is labdát tudtunk szerezni a vendégek szempontjából kritikus helyen, az Illés Akadémia 15-ösánek pedig nem remegett meg a lába, higgadt tudott maradni és eldöntötte a három pont sorsát. A mieink így 2–1-es győzelmet arattak, a lefújás után pedig jöhetett az önfeledt ünneplés a szülőkkel, valamint az egy pontot szintén itthon tartó U15-ös csapat tagjaival. Ferencsik Evelin és Tóth Alexandra lányai úgy örültek a sípszó után, mintha ők arattak volna győzelmet a budapestiek ellen!

U17-es korosztályunk számára a következő héten szünetel a rájátszás, legközelebb május 11-én, hazai környezetben a Puskás Akadémiát fogadják Biró Bence és Szabó-Kiss Zsófia tanítványai.

Először is nagyon boldogok vagyunk, hogy így alakult ez a mérkőzés. Elsősorban azért, mert nagyon megérdemelték ezt a győzelmet a játékosok, és ezt már senki sem veheti el tőlük. Egy rendkívül jó, élvezhető, helyzetekkel tarkított mérkőzést játszottunk egy nagyon jó csapat ellen, amiből mi jöttünk ki győztesen. Klisés mondat, de igaz, hogy a saját játékunkat játszottuk, ráerőltettük az akaratunkat az ellenfélre. Ez azért is fontos, mert remélem, hogy most már elhiszik a lányok, – amit hetek óta mondok nekik – hogy jó csapatunk van, és hogy igenis van keresnivalónk egy Ferencváros ellen is. Bebizonyítottuk, hogy jó játékkal meg tudunk nyerni egy ilyen mérkőzést. Összességében nagyon jó teljesítményt nyújtottak a játékosok egyénileg, továbbá betartották, amit kértem, csapatként is jól működtünk. Öröm volt látni, hogy 1–1-nél nem a mérkőzés végét várják a lányok, hanem érezve, hogy ezen a napon mi tettünk többet a győzelemért, meg is akarták nyerni azt. Bízom benne, hogy a mai teljesítményt meg tudjuk közelíteni az elkövetkező rangadókon is. Nem lesz könnyű, de biztosan lehetséges, bennünk van

– értékelte a budapestiek elleni összecsapást Biró Bence vezetőedző.