Fejlődött, a helyzetekig már eljut U14-es csapatunk

Fejlődött, a helyzetekig már eljut U14-es csapatunk

A női szakág legkisebb versenyző korosztálya Sopronban szenvedett kétgólos vereséget.

SC Sopron U14 – Viktória FC U14 2–0 (0–0)
Viktória FC U14: Cséve N. – Imre A., Harmath R., Fitos K., Polhammer E., Szélessy H., Gartner J., Viniczai V., Babos H. Cserék: Gundinger L. (kapus), Lantai D., Soós Z. Vezetőedző: Tóth Alexandra.

Pre-akadémia korosztályunk Sopronba, az U14-es (háromnegyed-pályás) regionális bajnokság Észak-nyugati csoportjában egy ponttal előttünk álló alakulathoz utazott az év utolsó bajnoki mérkőzésére.

A lányok, különösen az első félidőben pariban voltak ellenfelükkel. Fejlődésüket mutatja, hogy nem csak a védekezésre, vagy az ellenfél játékának „ölésére” szorítkoztak, igyekeztek az őszi edzéseken tanultakat alkalmazni, építkezni, támadásokat vezetni. Nem mondhatjuk, hogy ez rosszul sikerült, mert helyzetekig eljutott csapatunk – úgy tűnik viszont, a támadások befejezése már a következő lépcsőfok.

A soproniak a második félidő közepén, egy jól eltalált távoli lövéssel szereztek vezetést, majd néhány perccel később – szép egyéni akció végén – meg is tudták duplázni előnyüket és 2–0-ra megnyerték a találkozót.

A vereség ellenére sem lehetek elégedetlen. Van persze ami bosszant, amit ki kell közösen javítanunk, illetve meg kell tanulnunk, de, ha azt nézem, hogy ezek a kislányok idén ősszel csöppentek bele a versenyszerű futball, a rendszeres edzések, mérkőzések, hétvégi utazások darálójába, akkor azt mondhatom, hogy minden tekintetben fejlődtek. Ebben a korosztályban is a játékosok egyéni fejlődése a legfontosabb, de biztos vagyok benne, hogy az előre lépés tavasszal az eredményeiken is látszik majd

– értékelte csapatát Tóth Alexandra.