Győztes zöld-fehér összecsapás

Győztes zöld-fehér összecsapás

Kevés helyzetet hozott a két U19-es csapat találkozója.

Illés Akadémia U19 – ETO FC U19 1–0 (0–0)
Illés Aka. U19:
Pataki M. – Dezamits, Váncsa, Halász, Horváth H. – Frák (Pruska, 69.), Horváth B., Nagy B. – Udvardi, Fehér, Mayer. Edző: Horváth András.
Gólszerző: Dezamits (70., 11-esből, 1–0)

Második felkészülési mérkőzésén nyugat-dunántúli zöld-fehér rangadót játszott az Illés Akadémia U19-es csapata a győriekkel legjobbjaival. Mindkét együttes a legjobb 8 között szerepel majd a tavasszal: emlékezetes meccsen, az utolsó pillanatban harcolta ki a 2–2-t a győri gárda. A műtét után lábadozó Horváth Rudolfot nélkülözni volt kénytelen a kispad, így ezúttal Horváth András irányította a fiúkat. Igyekeztünk a saját játékunkat megmutatni, magasan letámadtunk, próbáltunk már a támadózónában labdát csenni a győriektől. A 11. perc hozta az első helyzetünket: a bal oldalról Fehér Szilárd adott középre, Frák Marcell pedig 6 méterről nem sokkal fejelt a jobb felső sarok mellé. Szűk fél óra elteltével Mayer Gergő iramodott meg középen, a támadást kísérő Udvardi Ádámhoz passzolt, aki egy csel után 16 méterről lőtt, de a lapos lövést hárította a győri kapus. A félidő hajrájában egy szépen felépített akció során Horváth Balázs 22 méterről szúrta kapura a labdát, de ezt is fogta a hálóőr. Az első játékrész zárásaként Dezamits Dominik lőtt egy szép jobb oldali akció végén, ám helyén volt ezúttal is a szomszédvár cerberusa.

Fordulás után a vendégek alakították ki az első helyzetet, és bizony Pataki Márknak védenie kellett: a 12 méteres léc alá tartó lövést szögletre ütötte. Az 56. percben Mayer szöglete után Horváth Hunor éles beadását kifejelték a védők, ám mi szedtük össze a kipattanót, és a középreadott labdát centikkel sodorta mellé Halász Martin. Az 59. percen Udvardi hámozta át magát a védőjén, éles szögből lőtt, és a kapus lábáról kipattanót labda Frákról nem sokkal vágódott a jobb kapufa mellé. A 70. percben Fehér Szilárdot buktatták a büntetőterületen belül, 11-es. Dezamits Dominik állt a labda mögé és a jobbra ugró kapus helyére lőtte a labdát, 1–0. A gól után már nem igazán alakult ki lehetőség egyik kapu előtt sem, így az Illés Akadémia 1–0-ra győzött.

Alapelvünkhöz híven küldtem pályára a csapatot. Úgy érzem, sokkal többet kaptam vissza a srácoktól, mint amennyit a felkészülés ezen szakaszában várni lehet a srácoktól. Mondtam is a találkozók követően, hogy ha sapka helyett kalap lenne a fejemen, akkor megemeltem volna. Az ETO többet birtokolta valamivel a labdát, de tette mindezt passzívan, a saját térfelén, így nem tudtak hatékonyak lenne. Megszerveztük a védekezésünket, amin nem igazán lehetett fogást találni. A második félidőben, amikor már mindkét csapat fáradt volt, inkább mi tudtunk több lehetőséget kialakítani, és így megnyertük a mérkőzést. Ma a fiatalok nagyon-nagyon jó benyomást tettek rám, látszik, hogy lehet rájuk számítani. Ezúton is jobbulást kívánunk Horváth Rudolf vezetőedzőnek, várjuk vissza mielőbb

– mondta a találkozót követően Horváth András.