Egy góllal jobb volt az Illés Akadémia U17

Egy góllal jobb volt az Illés Akadémia U17

Első felkészülését játszotta le 2022-ben az Illés Akadémia U17.

Illés Akadémia U17 – NK Nafta Lendva U19 1–0 (0–0)
Illés Aka. U17:
Pataki R. – Baján, Bolla, Kovács B., Deme – Kopácsi Á., Bonyhárd, Pruska – Zsédely, Katona, Nagy Zs. Cserék: Wolf, Nagy H., Vér, Szemes, Kopácsi B. Vezetőedző: Kovács László.
Gólszerző: Kopácsi Á. (53., 1–0)

Komoly ellenféllel csapott össze akadémiánk U17-es csapata: a magyar-szlovén határ túlsó feléről a lendvaiak U19-es együttese érkezett Szombathelyre. Hamar egymásnak esett a két csapat, az első lövést a vendégek eresztették el a 6. percben, de Pataki Roland magabiztosan hárította a 16 méteres löketet. Az első negyedóra végén Katona István csinált meg egy remek cselt a büntetőterületen belül, emelését azonban Pruska Dániel elől szögletre mentették. A sarokrúgás után Kopácsi Áron érkezett, fejesét fogta a szlovének kapusa. A 26. percben ide-oda pattogott a labda a mi kapunktól 7-10 méterre, a vendégek találták meg, ám a lövés a bal kapufa tövén csattant. Bő fél óra elteltével egy jobb oldalra kidobott labdára Zsédely Bence startolt, a védőn lelassuló passz becsapósnak tűnt, ám a kapus kivetődött rá, és az utolsó pillanatban megkaparintotta. Az első félidő hajrájában egy lendvai szöglet után mi szereztük meg a labdát, Zsédely tartotta meg remekül és nagyon jó ütemben indította Nagy Zsombort, aki 23 méterről megkísérelte átemelni a kint álló kapust, de az bravúrral védeni tudott.

Fordulás után egy darabig elidőztünk a vendégek kapuja előtt, de valahogy az utolsó passzba vagy lövésbe mindig hiba csúszott. A legnagyobb lehetőség Katona István előtt adódott, 14 méteres kísérletét védte a kapus. Aztán az 53. percben Wolf Gergő ment el a bal szélen, pontosan a második hullámban érkező Kopácsi Áron elé tálalt, aki laposan a kapu bal sarkába gurított, 1–0. Negyedóra múlva egy szép jobb oldali akció végén Nagy Zsombor elé került a labda, ám 13 méterről pont a kapusba rúgta azt, nem sokkal később pedig Nagy Huba lőtt a 16-os előtti körívről alig fölé. Egy bal oldali szöglet után megint Nagy Huba előtt adódott a lehetőség, 12 méterről a lábak között okosan a jobb sarok felé lőtt laposan, ám a kapus nagy vetődéssel szögletre tudta ütni. A hajrához közeledve Vér Kristóf hajszálpontos beadását Nagy Huba a földre fejelve bólintotta a kapu felé, ám nem tudott túljárni a kapus eszén. A lendvaiak nem igazán tudtak lehetőséget kialakítani a kapunk előtt, a retesz jól zárt hátul, így a zöld-fehérek megérdemelten győzték le a szlovén csapatot.

Nagyon jó volt látni, hogy hét 2006-ossal felállva is milyen jó játékot produkáltunk. Elégedett lehetettem a labdabirtoklásunkkal, és azzal, hogy a helyzeteink közül egyet gólra váltottunk, hátul pedig lehúztuk a rolót. Nyilvánvalóan még a felkészülés kezdeti fázisában járunk, vannak bőven javítanivaló területek, de pozitív vagyok, mert megfelelő mentalitással álltak a mai meccshez a srácok, érezhető volt, hogy várják a mérkőzést, és láttam rajtuk a bizonyítási vágyat

– mondta Kovács László a mérkőzést követően.