Az utolsó percben úszott el az U19-esek győzelme

Az utolsó percben úszott el az U19-esek győzelme

Nagy kár érte, mi voltunk a jobbak.

Illés Akadémia U19 – ETO FC Győr U19 2–2 (2–1)
Illés Aka. U19:
Kovács D. – Dezamits, Nagy B., Tarján, Horváth H. – Horváth B. (Udvardi, 30.), Rosner, Bunevácz – Horváth K. (Mohos, 57.), Kállai Z. (Ötvös, 89.), Doncsecz. Vezetőedző: Horváth Rudolf.
Gólszerzők: Kállai Z. (8., 1–0), Horváth K. (44., 2–1)

A találkozó reggelén az eső előbb havasesőbe, majd hószállingózásba csapott át, azaz kifejezetten zord körülmények fogadták a zöld-fehérek nyugat-dunántúli rangadóját. Mindkét csapat nyugodtan várhatta a találkozót, hiszen már biztosították a győriek is és mi is a legjobb 8 közé kerülést, ám emellett fontos az is, ki hányadik helyen végez, hiszen a pozíció alapján osztja majd el a szövetség a tavaszi induló bónuszpontokat. Horváth Rudolf csapatában többen is hiányoztak, így a komplett cseresor U17-esekből állt.

A 4. perc az első szögletünk rögtön veszélyt rejtett magában, Bunevácz Bence 16 méterről nem sokkal lőtt mellé. Két perccel később gyanús körülmények között esett el Kállai Zalán a büntetőterületen belül, de a síp néma maradt. A 8. percben Bunevácz szerzett labdát a középpályán, kidobta a bal szélen meginduló Doncsecz Leventének, aki befelé húzott, és a kapuvonal közeléből Kállai Zalán elé játszott, ő pedig az ötös rövid sarkáról jobb külsővel a rövid felső sarokba pörgetett, 1–0. A 15. percben Horváth Krisztián labdaszerzése és álompassza után Doncsecz lépett be a 16-oson belülre, kicselezte a kapust is, ám túlságosan kisodródott, így a lövés már elmaradt. A győriek első szöglete is veszélyes volt, nem ért bele senki, ám az ötösünk előtt csúszott el a labda. A lüktető iram továbbra is megvolt, Rosner Gergő lövése centikkel ment fölé, míg a másik oldalon Kovács Dominik ütötte ki a kapuja bal felébe tartó labdát. Kényszerűségből cseréltünk fél órát követően: Horváth Balázs bicegett le, helyére Udvardi Ádám állt, aki center pozícióba érkezett, míg Kállai Zalán visszalépett a középpályára. A 38. percben egy labdaszerzés után Bunevácz lőtt kapura, majd – némileg váratlanul – a 43. percben egyenlített az ETO. Egy szabadrúgás utáni kipattanót ők szereztek meg, a lövés a felső lécen csattant, sajnos erre is ők reagáltak gyorsabban, és közelről – lesgyanús szituációban – Major egyenlített. Hamar visszavettük azonban a vezetést: Horváth Hunor szabadrúgása után a vendégkapus egy védőjével ütközött, a lecsorgót pedig Horváth Krisztián két lépésről helyezte a hálóba, 2–1!

Egy Kállai-lövés nyitotta meg a második játékrészt, majd az 50. percben egy szabadrúgást szedett ki a bal felső sarok elől Kovács Dominik. Kicsit átadtuk a kezdeményezést a vendégeknél, de kaput találó lövés megint nálunk volt, amikor Horváth Hunor kínálta meg a vendégek kapusát. A 74. percben Udvardi keresztlabdáját Mohos Barnabás Doncsecz elé pörgette, aki éles szögből lőtt kapura, de védett a győri hálóőr. A hajrában egy kontratámadás végén egy 15 méteres lövéssel egyenlített az ETO, kialakítva a 2–2-es végeredményt.

Remek első bő húsz perc után a magunk által diktált nagyon magas iramból egy kicsit visszavettünk, majd az első félidő végén gyors gólváltást követően 2–1-gyel mentünk szünetre. Fordulást követően a középpályán folyt a játék, inkább lövésekkel veszélyeztettek a csapatok, így teljesen váratlan eseményként született meg az utolsó percben a győriek egyenlítő találata. A mieink sokkal közelebb álltak a győzelemhez, bánkódhatunk a pontvesztés miatt. A győzelemmel biztosan magunk mögött tarthattuk volna az ETO-t, így azonban még kérdéses, hányadik helyen fejezzük be az őszt.

Szerettünk volna győzelemmel menni a téli pihenőre. Alaposan felkészültünk a győriekből, és a kezünkben volt a mérkőzés három pontja, sőt, a 2–1 tudatában is mentünk-mentünk előre, ám ahelyett, hogy végleg eldöntöttük volna, ki tudod egyenlíteni az ETO. Bosszantó a pontvesztés! Azonban – ahogy egész ősszel – most is mindent bele tettek a srácok, pedig szűk volt a keret, ma is négy 2005-ös születésű játékos szerepelt, közülük Nagy Beni szinte már alapemberként. Többen is visszatérnek majd januártól, de látszik, hogy jönnek a fiatalok, és biztosan lesz közülük jó pár játékos, akivel együtt készülünk majd a rájátszásra, szeretnénk ugyanis meglepetést okozni a végelszámolásnál

– mondta Horváth Rudolf a találkozó után.

A nyugat-dunántúli összecsapást a helyszínen nézte végig Oross Márton, a magyar U18-as válogatott szövetségi edzője. A korábbi Haladás-játékos így vélekedett a két zöld-fehér csapat meccséről:

Nagy iramú mérkőzést láthattam a szezon végén. Mindkét csapat úgy lépett pályára, hogy tudatában voltak: tavasszal a bajnoki címért küzdhetnek majd. Őszinte futballal rukkoltak ki a csapatok. Fordulatos, helyenként jó színvonalú találkozó volt a mai, a kilátogató nézők is élvezték. Mindkét csapatból voltak, akiket figyeltem, de nem kerülheti el a figyelmemet ebből a korosztályból senki sem, hiszen folyamatos a monitorozás. A meccsen apróságok döntötték el a végeredményt.