Újabb Katona-gól a Haladásban

Újabb Katona-gól a Haladásban

Az NB III-as bajnok Veszprémmel játszott a Szombathelyi Haladás.

Ismét az Illés Akadémia adott otthont a zöld-fehérek felkészülési találkozójának. Alekszandar Jovics a Mursits – Kovács D., Bolla, Frák, Kovács D. L. – Zvekanov, Tóth M., Jancsó – Simut, Katona, Doktorics összeállítású Haladást küldte pályára a veszprémiek ellen. Azaz Mursits Roland, Bolla Gergő, Tóth Máté, Jancsó András, Simut Mario Lucas és Doktorics Áron képviselte az Illés Akadémia-múltat, míg Katona István és Frák Marcell a jelent. A vendégeknél két korábbi Illéses is kezdett: Kovács Martin a kapuban, Horváth Hunor pedig a középpálya bal oldalán.

Az ötödik percben megszerezte a vezetést a Haladás. Egy jobb oldali szabadrúgás után az ötös hosszú sarkánál pattogott a labda, Katona István hámozta ki azt két védő és a kapus között, majd a háló közepébe lőtt, 1–0. Ezek után aztán beborult, majd leszakadt az ég: negyedórára az öltözőbe is parancsolta a játékvezető a labdarúgókat, hiszen villámlott is.

A kényszerpihenő után a vendégek voltak az élesebbek. Egy 16 méteres lapos átlövés a bal alsóba talált utat, míg a félidő hajrájában egy jobb oldali lecsúszott beadás a hosszú felső sarokban kötött ki, így 2–1-es veszprémi vezetéssel zárult ez a játékrész.

A piros-kékek a fordulást követően még kétszer betaláltak – egyszer büntetőből. A Haladásban Pálfi Donát Horváth Arnold, Tarján Patrik, Bonchis Olivér, Stefanich Mirkó érkeztek a játéktérre – utóbbi két Illés-növendék először szerepelhetett a felnőttek között. A vendégeknél a korábbi játékosaink közül Király Mátyás és Udvardi Ádám jutottak játéklehetőséghez. Negyedórával a meccs vége előtt Jancsó András kozmetikázott az eredményen (2–4), így első vereségét szenvedte el a Haladás nyári felkészülési időszakban.

Holnap ismét pályára lépnek a Jovics-fiúk, hiszen Bécsben a katari Al-Ahli ellen játszanak a zöld-fehérek.