A labdabirtoklási fölény nem ért gólt

A labdabirtoklási fölény nem ért gólt

Szlovéniában játszott az Illés Akadémia U17.

NS Mura U17 – Illés Akadémia U17 2–0 (1–0)
Illés Aka. U17:
Farkas – Bécsy, Tóth Á., Erdei – Bene, Csalló, Skravanek, László K., Pljesovszki, Gyapjas – Abért O. Cserék: Tama – Szakasics, Őri B., Menzhelieiev, Pajzs, Breznovits, Szabó M., Fülöp. Vezetőedző: Kovács László.

Kovács László és Körhöcz György együttese, az Illés Akadémia U17 a szlovéniai Radenciben kezdte meg 2023 nyarának felkészülési mérkőzéseit, ellenfelünk régi partnerklubunk, az NS Mura volt.

Az első tíz perc még nem rólunk szólt, itt a szlovének játszottak fölényben, be is találtak. Ám a 0–1 felébresztette a srácokat, labdabirtoklásban abszolút feljavultunk, helyzetek adódtak előttünk, a lövések kaput találtak, ám jól védett a hazai hálóőr. Pljesovszki Gergő egy oldalról érkező beadást remekül vett át, kísérlete azonban a kapufán csattant. Annak ellenére, hogy játékban jól néztünk ki, a párharcokat nagy százalékban elveszítettük, a muraszombatiak ugyanis erre fektették a hangsúlyt.

A szünetet követően sokat cseréltünk, új játékosok is szerephez jutottak. Ebben a periódusban több volt a hiba az összeszokottság hiánya miatt, viszont a labdabirtoklás ekkor is működött. Egy eladott labda után tudtak betalálni a szlovének a 78. percben, így a mérkőzést 2–0-ra nyerték meg.

Ezen a héten kezdtük meg a közös munkát, így öt edzéssel a hátunk mögött játszottuk első felkészülési találkozónkat. Sok az új játékos, mindehhez új játékrendszer is társul. Ma több olyan játékelem is volt, amiben többet kaptam vissza, mint amennyit ennyi idő után várhattam, azonban az 1:1 védekezésre nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk, ebben ugyanis lemaradtunk, ami az eredményességet tekintve a vesztünket okozta

– nyilatkozta Kovács László a mérkőzés után.