Gólokat ajándékoztunk az ellenfélnek

Gólokat ajándékoztunk az ellenfélnek

Először kapott ki idegenben az Illés Akadémia U17.

Újpest FC U17 – Illés Akadémia U17 3–1 (1–0)
Illés Aka. U17.: Simon B. – Kovács A. (Váncsa, 82.), Tóth K., Kozári, Vigh – Szabó B., Mohos (Domján, 76.), Iván (Szijjártó Ármin, 46.) – Horváth K., Kállai Z., Papp. Vezetőedző: Sátori Barnabás.
Gólszerző: Kállai Z. (72., 11-esből, 3–1)

Frissebben kezdték a mérkőzést a hazaiak és el kellett telnie egy jó negyedórának, mire Sátori Barnabás tanítványai is felvették a ritmust. Sajnos egy komoly védelmi hibának köszönhetően így is a fővárosiak szerezték meg a vezetést. Ezt követően egyértelműen fölénybe kerültek akadémistáink, ám ez helyzetekben nem igen nyilvánult meg.

Az 1–0-ás állásról kezdődő másodi játékrész elején megpróbáltak váltani fiataljaink, de egy újabb védelmi megingásból adódóan megduplázták előnyüket a vendéglátók. A folytatásban ugyan már helyzeteket is sikerült kialakítaniuk növendékeinknek, de még az üres kapuba sem tudtunk betalálni. Az ellenfél viszont harmadszor is góllal büntetett egy védekezési hibát, ezzel pedig el is döntötte a három bajnoki pont sorsát. Kállai Zalán 11-esből született találata már csak szépségtapasznak volt elegendő.

Összességében saját magunkat vertük meg azzal, hogy három gólt is ajándékoztunk a hazaiaknak. Ők amúgy jól védekeztek és veszélyes kontrákat vezettek, de ez nem lett volna elég nekik a győzelemhez. Mi próbáltuk járatni a labdát, ahogy az edzéseken is gyakoroltuk. Ma viszont a kreativitás hiányzott a támadójátékunkból. Mindent figyelembe véve megérdemelték a sikert az újpestiek

– összegezte a látottakat Sátori Barnabás vezetőedző.