Győzött hazai pályán a Haladás

Győzött hazai pályán a Haladás

Horváth Rajmund ismét kezdőként szerepelt, kerettag volt Pataki Márk is.

A Merkantil Bank Liga 6. fordulójában a Haladás hazai környezetben lépett pályára. A szombathelyiek azt a Szeged-Csanád Grosics Akadémia csapatát fogadták, akiket a 2020/2021-es bajnokságban oda-vissza meg tudtak verni. Németh Szabolcs a Rózsa – Kállai, Mocsi, Németh M., Bosnjak – Kiss B., Holdampf, Csilus, Doktorics – Tóth M., Horváth R. összeállítású Halit küldte pályára, azaz Rózsa Dániel kapusedzőnk mellett jelenlegi növendékeink közül Horváth Rajmund volt ott a kezdőben, míg korábbi akadémistáink közül Kállai Kevin, Kiss Bence, Doktorics Áron és Tóth Milán kapott lehetőséget. Először volt kerettag Pataki Márk. Bízunk abban, hogy Kiss Ágostont, Szekeres Enzót és Simon Barnabást követően ő lehetőséget kaphat majd a bajnoki bemutatkozásra is.

Nem igazán tudott mit kezdeni a Szegeddel a Hali, az első félidőben alig-alig jutottunk el a vendégek kapujáig. Az ötödik percben Kiss Bence beadását fejelte szorongatott helyzetben mellé Tóth Milán, míg a félidő közepén megint a vasiak 77-ese került helyzetbe – saját maga alakította ki, de lövését fogta a szegedi kapus. Rózsa Dániel nem igazán akadt dolga, egy-egy beadásnál és szögletnél húzta le a labdát. A szünetre gól nélküli döntetlennel vonultak a csapatok.

A második félidőben alig telt el tíz perc, amikor egy kósza vendégtámadás végén Haruna fejelhetett 6 méterről, de a röviden fogta a labdát Rózsa. Az 56. percben cserélt Németh Szabolcs: Doktorics Áron helyett Tóth-Gábor Kristóf érkezett, így innentől fogva negyedórán át az „akadémiai trióval”, a Tóth Milán–Horváth Rajmund–Tóth-Gábor Kristóf-hármassal rohamoztunk. A 63. percben Tóth Milán lőtt nagy helyzetben mellé, tíz perc múlva Kiss Bence pedig fölé. Egyre inkább áttevődött a játék a Szeged térfelére. A fölény a 79. percben érett góllá: egy szöglet utáni kipattanót Holdampf Gergő szúrt rá, de ezt blokkolták a hazaiak. A labda Németh Milán elé került, aki felnézett és 24 méterről ballal úgy lőtt a kapuba, hogy a játékszer a bal oldali kapufáról vágódott a hálóba, 1–0. Ezt követően is inkább nálunk volt a labda, a szegediek felívelgetéseit sikeresen elhárítottuk, így a Haladás rászolgált a három bajnoki pontra – amivel fel is lépett a dobogóra.

A mérkőzést követően Mocsi Attila és Tóth-Gábor Kristóf az U21-es, míg Pataki Márk és Horváth Rajmund az U19-es válogatott edzőtáborába indult el.