Győzött a Paks ellen az Illés Akadémia U17

Győzött a Paks ellen az Illés Akadémia U17

Papp Csongor és Horváth Krisztián szerezték találatainkat.

Illés Akadémia U17 – Paksi FC U17 2–1 (1–0)
Illés Aka. U17.: Simon B. – Tóth K., Kozári, Szabó B., Horváth H. – Horváth K., Vígh, Iván – Kállai Z. (Domján, 85.), Szijjártó Ármin (Kovács A., 61.), Papp. Vezetőedző: Sátori Barnabás.
Gólszerzők: Papp (33., 1–0), Horváth K. (82., 2–0)

A mérkőzés elején némi mezőnyfölényt harcoltak ki akadémistáink, a vendégek viszont távoli lövésekkel kísérleteztek. A 9. percen aztán egy kapu előtti kavarodás közben Szijjártó Ármin is eleresztett egy löketet, ami a keresztlécről sajnos kifelé pattant. Az első negyedóra végén Horváth Hunor bal oldalról érkező szöglete után Kállai Zalán bólintott picivel a kapu mellé. Ezt követően aztán Simon Barnabásnak is akadt dolga: Lakatos-Lengyel Lóránt 16 méterről eleresztett bombáját kellett hatástalanítania. Nem sokkal később az atomvárosi fiatalok is eltalálták a kapufát: Borsi Dominik lövése csattant a lécen. A 33. percben viszont már rezdült a háló: Szijjártó Ármin remek átadásával Papp Csongor lépett ki és higgadtan helyezett a kapuba.

Az 1–0-ás Illés-vezetésről kezdődő második félidőt egy vendéghelyzet vezette be, ám Lakatos-Lengyel Lóránt belebonyolódott a cselekbe, így pedig Simon Barnabás és Kozári Norbert közös erővel szerelni tudta. A folytatásban Szabó Bence és Kállai Zalán előtt is adódott gólszerzési lehetőség, de nem tudtak élni vele. A 82. minutumban viszont Iván Gergő forintos labdáját Horváth Krisztián helyezte a kapu bal oldalába. Az utolsó pillanatokban egy kezezés miatt megítélt büntetőből szépítettek a Duna-partiak, ám így sem tudták elkerülni a 2–1-es vereséget.

Egy nagyon szervezett ellenféllel találkoztunk. Nehezen tudtuk a védekezésüket megbontani. Ugyanakkor nagyon oda kellett figyelnünk a veszélyes kontráikra. Úgy gondolom, hogy a győzelmünk mindezek tudatában megérdemelt. Az viszont biztos, hogy a támadózónában való játékban fejlődnünk kell, és akkor az ilyen mérkőzéseket könnyebben meg tudjuk nyerni

– fogalmazott a találkozóval kapcsolatban Sátori Barnabás vezetőedző.