Egy pontot hozott el Győrből az Illés Akadémia U16

Egy pontot hozott el Győrből az Illés Akadémia U16

Előnyben voltak a mieink, de végén kénytelenek voltunk a döntetlennel megelégedni.

ETO FC Győr U16 – Illés Akadémia U16 1–1 (0–1)
Illés Aka. U16: Olasz – Szabó L., Nagy B., Nagy R. H., Stifter (Kovács B., 79.), Frák (Horváth B., 60.) – Pruska, Bonyhárd, Szemes – Mohos, Nagy Zs. (Takács Z., 68.). Vezetőedző: Kovács László.
Gólszerző: Nagy Zs. (23., 0–1)
Kiállítva: Mohos (92.)

A két nyugat-dunántúli zöld-fehér csapat összecsapásán az első félidőben tudott jobb teljesítményt nyújtani az Illés Akadémia. Kovács László keretéből sokan hiányoztak, így rendkívül felforgatott összeállításban léptek pályára a szombathelyiek az ETO Parkban. A mieink a középpályás labdaszerzések után több támadást is vezettek, az egyik ilyen után a vezetést is sikerült kicsikarnunk: Szemes Bálint ugratta ki Nagy Zsombort, aki megcsinált két jó cselt, befelé húzott, majd a kapu közepébe bombázott, 0–1. Zsombi első találat volt ez ebben a bajnoki évadban!

Fordulást követően a Győr kerekedett felül. Egyértelműen ők birtokolták többet a labdát, és csak úgy sorjáztak a bedások, az előreívelések, szögletek és szabadrúgások. Az egyik ilyen után egyenlíteni tudott az ETO a 64. percben. A mérkőzés képe ezek után sem változott, mi jobbára védekeztünk, de a fáradtság ellenére mindezt hiba nélkül tettük, így egy értékes döntetlennel távoztunk a Rába-partról.

Az első félidőben taktikusan, fegyelmezetten, koncentráltan futballoztunk, ennek ellenére labdabirtoklásban jobb volt a hazai csapat. Azonban mi a megszerzett labdákból jól jöttünk ki, szép támadásokat vezettünk, ezek közül az egyiket gólra is váltottuk. Szünet után nagy nyomás alá helyezett bennünket az ellenfél: pontrúgásokkal, beadásokkal, sokszor a védővonalukból történő előreívelésekkel operáltak. Az egyikről lemaradtunk sajnos, így tudtak egyenlíteni. Ezek után kiélezett meccs kerekedett ki, minket a szívünk vitt előre, dolgoztunk becsülettel, és ennek köszönhető a pontszerzés

– értékelt a mérkőzést követően Kovács László.