Nem tudta megtartani előnyét az U14

Nem tudta megtartani előnyét az U14

Ez bizony bosszantó…

Vasas Kubala Akadémia U14 – Illés Akadémia U14 2–1 (0–0)
Illés Aka. U14.: Tama M. – Abért, Blum, Mayer P., Kelemen – László (Bécsy, 46.), Palkó, Németh R. (Takács D., 58.) – Csonka (Őri, 23.), Szijjártó Ábel, Meskó. Edző: Tóth Zsolt.
Gólszerző: Palkó (48., 0–1)

Kifejezetten jól kezdték a mérkőzést a fiataljaink, akik szinte futószalagon gyártották a nagyobbnál is nagyobb helyzeteket. A gond viszont az, hogy ezeket rendre el is hibázták. Az első 20 percet követően akár 4–0-ra is vezethettek volna a szombathelyi gyerekek. A félidő végén azonban még mindig 0–0-ás állást mutatott az eredményjelző.

A második játékrész elején aztán megtört a jég: Palkó Áron góllal fejezett be góllal egy szép akciót. Nem sok hiányzott ahhoz, hogy ez a minimális előny megduplázódjon, ám ismét komoly gondok adódtak a helyzet-kihasználással. És ahogy ilyenkor lenni szokott: az ellenfél egyenlített. Egy óriási egyéni hiba után jutottak teljesen jogos büntetőhöz a fővárosiak, amit Galaschek Zoárd értékesített. Nem sokkal később jött egy újabb kapitális hiba, ami után már a hazaiak vezettek, akik végül nem is engedték kicsúszni a kezükből a 2–1-es győzelmet.

Nagyon mérgesek vagyunk, mert a helyzetek alapján fölényes győzelmet kellett volna aratnunk. Ehhez képest pont nélkül távozunk a Vasas otthonából. Az pozitívum, hogy ezúttal is rengeteg ziccert dolgoztunk ki, de amíg el is hibázzuk őket, nehéz lesz nyerni. A mérkőzésen sok szép dolgot, tudatos, gyakorolt elemet láttunk vissza a gyerekektől, de a labdarúgást gólra játszák, abból viszont a hazaiak eggyel többet szereztek

– nyilatkozott enyhén szólva is bosszúsan a mérkőzés után Tóth Zsolt edző.