Győzött a Haladás, ismét betalált Horváth Rajmund

Győzött a Haladás, ismét betalált Horváth Rajmund

Mayer Gergő és Katona István csereként álltak be.

Vasárnaptól szombatig három mérkőzést játszik a Szombathelyi Haladás. A Dorogi FC elleni győzelmet követően hazai környezetben szerepelhetett a zöld-fehér csapat: a Békéscsaba érkezett a Rohonci útra. Michal Hipp a Mursits – Nyíri, Csonka, Devecseri, Bolla – Horváth R., Csilus, Rácz, Csernik – Molnár R. – Borvető tizenegyet küldte pályára, azaz az Illés Akadémia korábbi növendékei közül öten, Mursits Roland, Nyíri Vince, Bolla Gergő, Horváth Rajmund és Rácz Barnabás kezdtek, míg a kispadon három jelenlegi tanítványunk (Kovács Péter, Katona István és Mayer Gergő) és két egykori (Tóth Máté, Doktorics Áron) foglalt helyet. Ott volt mellettük a sérüléséből felépülő egyéni képző edzőnk, Bosnjak Predrag is.

Hamar hátrányba került a szombathelyi csapat: a meccs első szögletét a 7. percben a vendégek végezhették el, amit Albert István fejelt a léc alá, 0–1. Szövögette támadásait a Hali: ez a fölény a félidő felénél góllá érett. Csernik Kornél húzott el a bal szélen, középreadását Borvető Áron fejelte a jobb felső irányába, amit a kapus a kapufára ütött: erre leggyorsabban Horváth Rajmund startolt és közelről a hálóba pöckölt, 1–1. Ezzel az eredménnyel mentek szünetre a csapatok.

A térfélcsere után nem sokkal már a Haladásnál volt az előny: Molnár Rajmund lépett be a 16-oson belülre, és ahogy beljebb vitte a labdát, a vendégkapus elhúzta a lábát, 11-es! A mészpöttyre letett labda mögé a sértett állt és a jobb sarokba belsőzött, 2–1. A Hali játszott jobban, igyekezett megrúgni a harmadik gólt a csapat. A 69. percben Tóth Máté, a 78.-ban Mayer Gergő, a 89.-ben pedig Katona István lépett pályára – utóbbi második Merkantil Bank Liga-mérkőzésén, de először a Rohonci úton. A játékvezető összességében 7 percet hosszabbított, így fiataljaink bizonyíthattak a szakmai stábnak. A szombathelyi csapat 2–1-re győzött és fellépett a tabella hatodik helyére.

A találkozót követően Katona István nyilatkozott, ez elérhető az Illés Akadémia Facebook- és Instagram-oldalán.