Négy nap alatt a második 6–1-es győzelem

Négy nap alatt a második 6–1-es győzelem

Mosonmagyaróváron folytatta bajnoki szereplését az Illés Akadémia U12.

MTE 1904 U12 – Illés Akadémia U12 1–6 (0–1, 0–4, 0–0, 1–1)
Illés Aka. U12: Kovács V. – Majlinger, Molnár B., Hányi, Lajos – Novák, Lengyel, Németh L. – Baranyi. Cserék: Dudás – Boda, Németh N. Vezetőedző: Tóth Zsolt.
Gólszerzők: Baranyi (9., 0–1; 73., 1–6), Lengyel (22., 0–2), Németh N. (27., 0–3), Novák (30., 0–4), Lajos (37., 0–5)

Ötödik áprilisi találkozóján Mosonmagyaróvárra látogatott Tóth Zsolt és Hujber Gábor együttese. A mieink léptek fel támadólag, és már az első negyedben sikerült megszereznünk a vezetést. A 9. percben Németh Levente kitűnő ütemű passza után Baranyi Borisz talált a kapuba, 0–1. Nálunk volt többet a labda, ám igazán komoly helyzetünk több nem volt.

Aztán a második etapban beindult a henger: Novák Bence átadását Lengyel Ágoston kapásból vágta a kapuba, 0–2. A 27. percben újabb Novák–Lengyel-összjáték után utóbbi lövését kiütötte az óvári kapus, de a kipattanót Németh Noel váltotta gólra, 0–3. Pont félóra telt el a meccsből, amikor egy labdaszerzés után Németh Noel játszotta meg Lengyel Ágostont, aki kiszolgálta Novák Bence, ő pedig szép gólt lőtt, 0–4. Egy remek akció végén Novák Bence tálalt Lajos Patrik elé, aki elemi erővel lőtt a kapuba, 0–5.

Ziccerrel kezdtünk a harmadik 20 percben, de Baranyi Borisz fejesét óriási bravúrral védte a kapus, később Boda Zétény lövése a kapufán csattant. Mi domináltunk az utolsó felvonásban is, de egy kontrából betaláltak az óváriak. Volt erre válaszunk, egy kapu előtti kavarodásnál Baranyi Borisz rúgta meg a hatodikat, így 6–1-re győztünk a kék-fehérek otthonában.

Összességében gratulálok a gyerekeknek! Magas színvonalú játékot mutattak be, egyéni és csapatszinten is jók voltunk. Hiányérzetem abban van, hogy bőven kétszámjegyű lehetett volna a mai gólszámunk is – hasonlóan a szombati meccshez – egyértelműen ezen kell javítanunk. Kulturált, focizni akaró Mosonmagyaróvárt vertünk meg teljesen megérdemelten

– értékelt Tóth Zsolt vezetőedző.