Győzelmekkel könnyebb építkezni

Győzelmekkel könnyebb építkezni

Határozottan biztató játékkal győzte le 1–0-ra U16-os csapatunk nemzetközi felkészülési mérkőzésen a rendkívül jó erőkből álló kolozsvári együttest.

Illés Akadémia U16 – FC CFR Cluj U16 1–0 (1–0)
Illés Aka. U16.:
Farkas D. – Abért B., Tóth Á., Gyapjas, Erdei – Palkó, László, Zsiga – Bene, Szakasics, Pljesovszki. Cserék: Tama G. – Pécskai, Szabó B., Skravanek, Csalló. Vezetőedző: Sátori Barnabás.
Gólszerző:
Zsiga (38., 1–0)

A remek erőkből álló kolozsvári csapat ellen U16-os együttesünk az első 20-25 percben nem igazán találta a ritmust. Picit tanácstalannak is tűntek Sátori Barnabás és Körhöcz György tanítványai, akik aztán szép lassan átvették az irányítást és a 38. percben egy szépen felépített támadás végén a vezetést is megszerezték: Zsiga Patrik a kapust is kicselezve helyezett a hálóba. Ennek a találatnak köszönhetően pedig a félidőben 1–0-ra mentek akadémistáink.

Szünet után viszont már egyértelműen a mieink domináltak. Akadt több ziccerünk is: Pécskai Levente akár kétszer is bevehette volna a vendégek kapuját, Palkó Áron átlövése pedig kis híján a kapuban kötött ki. Ám mivel több gól nem esett a derbin, a vége 1–0-s Illés-siker lett.

Egy szervezetten védekező csapat ellen játszottunk. Az első 25 percben nem is találtuk meg a védekezésük ellenszerét. Viszont utána ráéreztünk arra, hogy miként lehet megbontani őket. Főleg a jobb oldalon tudtunk többször is mögéjük kerülni, helyzeteket kialakítani. Nagyon pozitív, hogy ezt a meccset kapott gól nélkül tudtuk lehozni. Látjuk a hibákat, de annak nagyon örülünk, hogy a srácok mentálisan kifejezetten erősek voltak. Sok munkát tettek bele a mérkőzésbe. Minden egyes ilyen győzelemre, sikerélményre szükségünk van az építkezéshez. Úgy gondolom, hogy összességében megérdemelten nyertünk egy erős csapat ellen

– fogalmazott a lefújás után Sátori Barnabás vezetőedző.