Ezüstérmet érő győzelem

Ezüstérmet érő győzelem

Akadémiánk U17-es csapata negyedik mérkőzésén 2–0-ra legyőzte a Fussballakademie Burgenland gárdáját és ezzel a sikerrel a torna második helyén végzett.

Illés Akadémia U17 – Fussballakademie Burgenland U17 2–0 (1–0)
Illés Aka. U17.:
Kostyák – Baján, Bolla B., Bodrogi, Deme – Csörnyei, Horváth A., Kopácsi Á. – Hurtyák (Wolf, 35.), Katona, Horváth B. (Takács-Földes, 35.). Vezetőedző: Kovács László.
Gólszerzők: Kopácsi Á. (19., 1–0), Hurtyák (24., 2–0)

Remek iramban kezdtek Kovács László és nagy József tanítványai, ami nem is csoda, mivel egy esetleges győzelem az ezüstérmet jelenthette volna akadémistáinknak. A remekül alkalmazott letámadásunknak már az 5. percben kis híján meglett az eredménye, ám az osztrák hálóőr által eltalált Katona Istvánról picivel a kapu mellé pattant a laszti. Ezt követően a burgenlandiak próbálkoztak két távoli lövéssel, majd a 14 percben egy óriási ziccert is kidolgoztak, de szerencsére játékosuk 11 méteres lövése elkerülte a jobb felső sarkot. A 16 percben előbb Kopácsi Áron, majd Katona István tesztelte a vendégek kapusát, ám a gól ekkor még elmaradt. A 19. minutumban viszont már rezdült a Florian Bachmann hálója: Baján Roland száguldott el parádésan a jobb oldalon, majd pontos centerezését követően Kopácsi Áron alakította 1–0-ra az állást, ami a szünetig meg is maradt.

Térfélcserét követően Horváth Arnold ívelte Katona Isti kobakjára a lasztit, de az életerős fejes picivel kapu fölé szállt. A 24. percben viszont jött az újabb Illés-gól: Kopácsi Áron átadásával Hurtyák Rómeó lépett ki és higgadtan gurított a jobb alsó sarokba. Mint később kiderült, ezzel a találattal be is állította a 2–0-s végeredményt.

Érdekes, hogy annak ellenére óriási iramban kezdődött a mérkőzés, hogy mind a két csapat már negyedszer lépett pályára két nap alatt. Örömteli, hogy nagyon jól vettük fel a tempót, aminek köszönhetően remek átmeneteink voltak. Két nagyszerű, szélen vezetett támadásunkat is góllal fejeztük be. Most már az eredményesség is jelentkezett nálunk, ami a jó helyzetkihasználásnak is köszönhető. Ezen az úton megyünk tovább. Gratulálok a csapatnak

– értékelt a mérkőzést követően Kovács László vezetőedző.

A Savaria Nemzetközi Ifjúsági Torna második napjának eredményei az U17-es fiú korosztálynál:

NK Maribor – FC Kosice 2–0

Fussballakademie Burgenland – FC CFR Cluj 0–0

Illés Akadémia – Fussballakademie Burgenland 2–0

FC CFR Cluj – NK Maribor 0–1

A torna végeredménye:

  1. NK Maribor 12 pont
  2. Illés Akadémia 5 pont (2–1)
  3. FC Kosice 5 pont (1–2)
  4. FC CFR Cluj 2 pont (0–2)
  5. Fussballakademie Burgenland 2 pont (0–3)

 

A torna legjobb játékosa:                                   Alban Veselaj (NK Maribor)

A torna gólkirálya (sorsolást követően):    Kopácsi Áron (Illés Akadémia)

A torna legjobb kapusa:                                      Ohet Mihai (FC CFR Cluj)