Győzelem az első tavaszi bajnokin

Győzelem az első tavaszi bajnokin

U19-es leányaink 10-s sikert arattak az Astra együttese ellen

Illés Akadémia-Viktória U19 – Astra-Activtek HFC-Üllő U19 1–0 (0–0)
Illés Aka.-Viktória U19:
Gévay D. – Németh M., Németh N., Juhász E., Simon F. – Pálfy B., Szabó L. (Nagy D. 68.) Németh Zs. P. – Pintér P., Kaszap K. (Varga B. 46.), Kiss-Lantos H. (Szalay J. 90.) Vezetőedző: Tebeli György.
Gólszerző: Németh Zs. P. (55., 10)

Hűvös, ám napsütéses időben kezdte meg tavaszi szereplését női U19-es csapatunk. A mieink az első perctől kezdve igyekeztek tudatosítani ellenfelükben, hogy irányítani szeretnék a találkozót, labdabirtoklási fölényt alakítottak ki, és kapura veszélyesebben is futballoztak a Pest megyeieknél. Tebeli György lányainak nem volt könnyű dolga, ugyanis nagyon masszív, stabil védelemmel találták magukat szemben, amelyet nehéz volt feltörni. A játékrész legnagyobb helyzete egy bal oldali beadásunk után alakult ki, ám közvetlen közelről nem sikerült a kapuba találnunk. A szünethez közeledve aztán egy sajnálatos esemény árnyékolta be a találkozót, Lukács Lívia játékvezető akinek ezúton is jobbulást, mielőbbi felépülést kívánunk egy szerencsétlen mozdulat következtében csuklósérülést szenvedett.

A fordulás után sem változott a játék képe, fölényben futballoztunk, de maximális koncentrációra volt szükség hátul is, mert a vendégek gyors kontrái többször gólveszélyt jelentettek. A játék nagyrészt az Astra térfelén zajlott, azonban sokszor rossz megoldást, túl sok, vagy éppen túl kevés érintést választottunk, emiatt komoly lehetőséget nem tudtunk kialakítani. A jég az 55. percben tört meg, amikor Pintér Petra két védő közé belőtt labdájával Németh Zsófia Peónia lépett ki, és szerezte meg a vezetést csapatunknak. Az előny birtokában is támadtunk, nagy erőket mozgósítottunk a második találat megszerzése érdekében, de a vendégek sem adták fel, próbáltak az utolsó szalmaszálba kapaszkodni. Az eredmény már nem változott a hátralévő időben, kapott gól nélkül fejeztük be a találkozót, és győztes rajtot vettünk a tavaszi szezon első összecsapásán.

A legfontosabb az, hogy megszereztük a három pontot, valamint az, hogy érintetlen maradt a kapunk. Ezt főként annak tükrében mondom, hogy többen is voltak a kezdőben olyanok, akik épp, hogy visszatértek betegség, sérülés után, a védelmünk például most szerepelt először ebben az összetételben együtt. Úgy érzem, hogy szinte végig dominálni tudtunk, talán a gól után egy öt percig, valamint a mérkőzés hajrájában engedtük ki a kezünkből az irányítást. Ami miatt csalódott vagyok, azok a befejezések, a helyzeteinkből sokkal többet kell értékesíteni, hatékonyabbnak, élesebbnek kell lennünk a kapu előtti szituációkban. A következő hétvégén nem lesz forduló, utána Pécsre utazunk, nagyon bízom benne, hogy lesznek visszatérőink ebben az időszakban, innentől kezdve már egyértelműen arra a találkozóra koncentrálunk és készülünk

– értékelt Tebeli György vezetőedző.