Győri győzelmével továbbra is veretlen leány U15-ös csapatunk

Győri győzelmével továbbra is veretlen leány U15-ös csapatunk

Ismét kapott gól nélkül szerzett három pontot Ferencsik Evelin csapata.

ETO FC Győr U15 – Illés Akadémia-Viktória U15 0–2 (0–1)
Illés Aka.-Viktória U15:
Potor L. (Gertner L., 55.) – Doncsecz A., Schőnig (Széplaki S., 55.), Derényi A., Imre A (Kopfsteiner Sz., 55.) – Bihari P., Nagy Cs. (Horváth A., 55.), Palatin D. – Sipos-Kiss V. (Első H., 55.), Harmath R. (Imre B., 55.), Bihari Cs. Vezetőedző: Ferencsik Evelin.
Gólszerzők: Sipos-Kiss V. (40., 0–1), Palatin D. (59., 0–2)

A korosztály „nyugati rangadóján”, esélyesként lépett pályára leány U15-ös csapatunk. A korábbi mérkőzések jó szériája azután kitartott Győrben is, de egyáltalán nem volt könnyű dolga a lányoknak és ebben nagy szerepet játszott a nagyon rossz talajú pálya.

Ferencsik Evelin csapata ezúttal is azokat az erényeket csillogtatta, amelyeket a szezon során láttunk tőle: a mérkőzésbe keményen beleállva, a párharcokat felvállalva, a megszerzett labdákból szépen építkezve játszottak a lányok. A cserék is jól szálltak be, újabb lendületet adtak a játékunknak.

Az első félidő végén a nyáron Pápáról igazolt, a szezon során már ötödik gólját szerző Sipos-Kiss Virág, a második játékrész közepén pedig a vele együtt érkezett Palatin Dorka rúgott látványos szabadrúgásgólt.

De, legalább ennyire fontos, hogy csapatunk a 2023-2024-es szezon eddig lejátszott öt mérkőzésén – amellett, hogy a legtöbb gólt szerezte – mindössze egy gólt kapott.

A nyolcvan perc alatt végig dominálni tudtunk, de nem volt könnyű győzelem. Ezúttal is azt kell kiemelnem, hogy a küzdelem, a fegyelem és a csapatmunka hozta a sikert, nem feledve azt sem, hogy két gyönyörű szabadrúgásgólt lőttünk. Ritkán emelek ki az együtt küzdő csapatból egyénileg bárkit, most megteszem a hetek óta remek formában játszó Bihari Patríciával: én nem tudom, hány tüdeje van ennek a kislánynak…

– értékelt Ferencsik Evelin.