Öt gól, három pont, tovább menetel a leány U17!

Öt gól, három pont, tovább menetel a leány U17!

Csapatunk magabiztos, 5–1-es győzelmet aratott az ETO FC Győr elleni nyugati rangadón.

ETO FC Győr U17 – Illés Akadémia-Viktória U17 1–5 (1–2)
Illés Aka.-Viktória U17:
Francsics V. (Kocsi P., 64.) – Nagy B., Takács M. (Lukács K., 46.), Varga Zs (Giczi K., 46.)., Licskai L. (Tóth L.B., 77.) – Müller Zs. (Kutasy L., 87.), Sági F. (Bukor Z., 77.), Szilvási N. – Polovics D., Alasz H. (Csarnai Z., 87.), Csombor L. Vezetőedző: Faggyas Milán.
Gólszerzők:
Szilvási N. (5., 0–1; 14., 1–2; 79., 1–3), Alasz H. (83., 1–4), Csombor L. (90., 1–5)

A Fradi elleni kiváló színvonalú találkozó után egy újabb zöld-fehér ütközet várt U17-es leányainkra, akik ezúttal az ETO FC Győr otthonába látogattak. Eseménydúsan indult a mérkőzés, hiszen Szilvási Nelli révén már az 5. percben megszereztük a vezetést, s bár kisvártatva jött a Rába-partiak szépítése, középpályásunk a 14. minutumban ismét beköszönt, ezzel pedig újfent mi kerültünk lépéselőnybe. Fölényben futballoztunk, sok helyzetet dolgoztunk ki, a játék képe alapján a korábbi találkozókhoz hasonlóan ezúttal is gólokkal vezethettünk volna a szünetben, végül 1–2-ről következett a folytatás. A második etapban is az történt a pályán, amit mi szerettünk volna, mentünk előre a győzelem bebiztosításáért, majd az utolsó tíz percben megtört a jég: előbb Szilvási Nelli szerezte meg harmadik találatát, majd Alasz Hanna és Csombor Luca is feliratkozott a gólszerzők közé, csapatunk pedig 5–1-es győzelemnek örülhetett, melynek köszönhetően jelenleg az előkelő második helyet foglalja el a tabellán.

Tudtuk, hogy különleges mérkőzés, rangadó vár ránk, hiszen mégiscsak egy nyugati, zöld-fehér összecsapásról van szó. Ennek ellenére ezúttal is arra törekedtünk, hogy már az első pillanattól kezdve irányítsunk, domináljunk, s kézben tartsuk a találkozót. Ez sikerült is, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy ellenfelünknek is voltak gyors játékosai, akik bizony veszélyt jelentettek a kapunkra, így figyelnünk kellett rájuk. Egy Győr ellen idegenben öt gólt rúgni gyönyörű teljesítmény, a lányok minden dicséretet megérdemelnek, de ezúttal is azt éreztem, hogy ennél hamarabb le kellett volna zárnunk a mérkőzést, mert bizony megvoltak erre a lehetőségeink. Ennek ellenére természetesen nagyon elégedett vagyok, gratulálok a lányoknak, mert úgy gondolom, nem sok csapat fog ilyen arányú győzelemmel hazatérni Győrből. Azt is szeretném kiemelni, hogy nagyon örülök annak, hogy mindenkinek játéklehetőséget tudtam adni, a lányok egytől-egyik hozzátettek a sikerhez, s igazi csapatként értük el ezt a nagyon szép eredményt

– összegzett Faggyas Milán.