Gyönyörű góllal nyerte meg utolsó meccsét az U19

Gyönyörű góllal nyerte meg utolsó meccsét az U19

A sárvári találkozón 1–0-ra győztünk.

Illés Akadémia U19 – DVSC-DLA U19 1–0 (1–0)
Illés Aka. U19:
Simon B. – Kozári, Tóth K., Tarján, Horváth H. – Nagy B., Szabó B., Rosner (Markó, 75.) – Horváth K. (Palkó, 85.), Kállai Z., Papp Cs. (Bényei, 84.). Vezetőedző: Horváth Rudolf.
Gólszerző: Horváth K. (21., 1–0)

Az utolsó mérkőzését a Sárvár FC kitűnően előkészített pályáján játszotta le az Illés Akadémia U19-es együttese. A találkozót megelőzően a 2002-es korosztálytól búcsúzott el Illés Béla és Bakos Roland: Auer Ákos, Debreceni Zalán, Gróz Bálint, Kállai Kevin, Schuszter Ronald, Szalay Szabolcs, Tóth Milán, Vajda Bence, Volter Patrik és Woth Ádám az a tíz játékos, akinek megköszönte az akadémiai vezetés az itt töltött éveket.

A harmadik fordulóból elhalasztott találkozón a mieink számára az volt a(z eredményességet érintő) tét, hogy győzelmünk esetén biztosan magunk mögött tartjuk a Kislokit. Ennek megfelelően inkább nálunk volt a labda, és ez helyzetekben is megmutatkozott. Az első negyedóra végén egy kapu előtti kavarodás után Papp Csongor hámozta ki a labdát, átívelte az ötös másik sarkára, ahol Kállai Zalán érkezett, a hosszú sarok irányába fejelt, de a kapufa megmentette a vendégeket. A 21. percben viszont megszereztük a vezetést: Papp viharzott el a bal oldalon, középreadásat Horváth Krisztián szépségdíjas mozdulattal fejelte a kapu közepébe, 1–0.

A szünetet követően nem sokkal Rosner Gergő osztott ki két forintos labdát. Előbb az 51. percben Pappot ugratta ki a bal szélen, aki éles szögből az oldalhálót a lőtt, míg fél perc múlva kiváló indítása Kállait találta meg, aki 14 méterről nem sokkal lőtt a hosszú alsó mellé. A 61. percben Kállai remek csellel ment be a 16-oson belülre, az alapvonalon leültetett egy védőt, visszagurította a labdát, amit Nagy Benjámin 20 méterről alig lőtt a jobb sarok kellé. A 76. percben Kozári Norbert kitűnően indította a jobb szélén Horváth Krisztiánt, aki belépett a büntetőterületen belülre, majd 12 méterről a jobb oldali kapufa tövét találta telibe.

Az Illés Akadémia teljesen megérdemelten nyerte meg a találkozót, így feljött a bajnokság 5. helyére: amennyiben szombati DVSC-DLA–Ferencváros-mérkőzésen hazai siker születik, akkor megtartjuk ezt a pozíciót, minden más eredmény esetében a 6. helyen fogunk zárni.

Ezzel a mai fiatal csapattal is próbáltunk már olyan stílust kialakítani, amivel jövőre letehetjük a névjegyünket. Néhány közös gyakorlás áll mögöttünk, így nagyon örülök a győzelemnek. Voltak biztató jelek ma végig – próbáltunk labdát birtokolni, játszani, helyzeteket kidolgozni, ritmusváltásokkal élni, lendületesen futballozni. A mélységi játékra helyeztük a hangsúlyt, ebből szereztük a gólt: talán lezárhattuk volna a mérkőzést, de kapufa nem volt velünk. Nemsokára elkezdjük a felkészülést, addig mindenkinek nagyon jó pihenést és szép nyarat kívánok

– nyilatkozta Horváth Rudolf a mérkőzést követően.