Tudást és barátokat szereztek az Illés Akadémián

Tudást és barátokat szereztek az Illés Akadémián

Tíz, 2002-es születésű, azaz „kiöregedett” növendékünket búcsúztattuk el ünnepélyes keretek között. Külön öröm, hogy valamennyien részt tudtak venni a Sárváron megtartott rövid ceremónián. 

Szalay Szabolcs az élvonalbeli ZTE csapatában, Auer Ákos a másodosztályú Kazincbarcikában, Vajda Bence pedig az NB III-as Taksony SE kötelékében töltötte az elmúlt hónapokat, így ők már egy ideje nem az Illés Akadémián múlatták napjaikat. Ennek ellenére Debreceni Zalánnal, Kállai Kevinnel, Schuszter Ronalddal, Woth Ádámmal, Gróz Bálinttal, Tóth Milánnal és Volter Patrikkal egyetemben ők is ott voltak a Sárvár FC sporttelepén, ahol az U19-es együttesünk Debreceni VSC-DLA elleni meccse előtt rövid ünnepség keretében köszönt el tőlük utánpótlásképző centrumunk képviseletében Illés Béla és Bakos Roland.

A ceremónia után a srácokat pármondatos visszatekintésre kértük.

Auer Ákos (2012-2021):

Igen fiatalon kerültem az akadémiára és mindenkivel jó kapcsolatot sikerült kialakítanom. A szakmai stáb nagyon sokat segített a pályafutásomban, óriási részük van abban, hogy már az NB II-ben is bemutatkozhattam. Sajnos nem a Haliban, de a szombathelyi felnőttek között töltött időszak kifejezetten hasznos volt számomra.

Debreceni Zalán (2014-2021):

Úgy érzem, hogy minden téren rengeteget fejlődtem az akadémián. Jó közösségben tölthettem ezeket az éveket. Véleményem szerint eddig sikerült elérnem a céljaimat, ezért köszönet mindenkinek, akinek ebben bármilyen szerepe is volt.

Gróz Bálint (2020-2021):

Rövid ideig voltam akadémista, de az nagyon pozitív időszak volt. Kutasi Csaba és Németh Gábor remek munkát végzett velünk, kapusokkal. Úgy gondolom, hogy nagyon jó képzést kaptunk. Ráadásul a körülmények is igazán profik voltak.

Kállai Kevin (2013-2021):

Mindenről és mindenkiről csak jót tudok mondani. Sok időt töltöttem el az akadémián és rengeteget tanultam itt, de szerintem ezzel valamennyien így vagyunk.

Schuszter Ronald (2018-2021):

Remek három évet töltöttem az Illésen. Csak a jóra emlékezem. Például arra, hogy a Haladásban is bemutatkozhattam. Köszönet ezért az akadémiának. Örömmel fogok mindig visszagondolni életem ezen időszakára.

Szalay Szabolcs (2013-2021):

Közel nyolc évet töltöttem az Illésen, szinte itt nőttem fel. Nagyon jó képzést kaptunk, minden adott volt a fejlődésünkhöz. Az akadémia valamennyi dolgozója értünk tevékenykedett. Csak rajtunk múlott, hogy milyen szintre jutottunk el eddig.

Tóth Milán (2018-2021):

Az, amit én kaptam az Illés Akadémiától felbecsülhetetlen értékű. Amikor az ETO csapatából átjöttem ide, tökéletesen mélyponton voltam. Itt mindenki segített nekem, hogy lelkileg rendbe jöjjek. Nagyon szépen köszönöm, hogy valamennyien mellettem álltak és rengeteg tudást kaptam tőlük. Nagyon sajnálom, hogy a társaimtól is búcsúzni kell, de tartani fogom velük a kapcsolatot.

Vajda Bence (2018-2021):

Minden adott volt az Illésen ahhoz, hogy profi játékosokká váljunk. Ez igaz az infrastruktúrára, valamint az edzői stábra. Nagyon sok barátot köszönhetek az akadémiának. Szerintem, ha a csapatunk végig együtt maradt volna, akkor megnyerjük az U19-es bajnokságot.

Volter Patrik (2018-2021):

Igen-igen sokat köszönhetek az akadémiának. Mind tudásban, mind pedig mentalitásban nagyon sokat léptem előre. Köszönet mindenért!

Woth Ádám (2012-2021):

Én a Lurkóban kezdtem, majd az Illés Akadémián végigjártam az összes korcsoportot. Nagyon sok kellemes emlék köt ide. Szerencsére az utolsó szezonom nagyon eredményesre, pozitívra sikerült. Ez igaz a csapatra, és jómagamra is.

Búcsúzó játékosaink egy-egy emlékplakettet vehettek át akadémiánk névadó igazgatójától, Illés Bálától, valamint Bakos Roland szakmai vezetőtől. A Horváth Rudolf és Horváth András által felkészített  U19-es együttesünk pedig a debreceni fiatalok ellen aratott 1–0-s győzelemmel köszönt el az egykori csapattársaktól.