A mi lehetőségeink kimaradtak

A mi lehetőségeink kimaradtak

Az Illés Akadémia U13 a gyirmótiak elleni meccsel startoltak.

Illés Akadémia U13 – Gyirmót SE Győr U13 1–4 (1–0, 0–1, 0–1, 0–2)
Illés Akadémia U13: Kovács V. – Husz, Máté, Molnár B. – Tóth N., Németh L. – Majlinger, Baranyi, Lajos. Cserék: Bangó, Boda. Vezetőedző: Sátori Barnabás.
Gólszerző: Németh L. (8., 1–0)

Az U13-as bajnokság észak-nyugati csoportjának első fordulójában a Gyirmót SE érkezett az Illés Akadémiára. A vendégek védekezésre rendezkedtek be, de a játéképítésünk eredményes tudott lenni és a 8. percben Németh Levente szépen emelte át a labdát a kék-sárgák kapusán, 1–0. A mieink ezek után is támadásban maradtak, ám a lehetőségeink sorra kimaradtak. Mindig benne volt a veszély a gyirmóti kontrákban, amelyekből egyet a II. negyed közepén ki is tudtak használni, így 1–1-nél mentek hosszabb szünetre a csapatok.

A játék képe aztán ekkor sem változott: a labda nálunk volt, a lehetőségek előttünk adódtak, ám a helyzetkihasználásunk nem működött. Mindeközben újabb gyirmóti gyors ellentámadás zárult góllal, így egy óra után 2–1-re már a vendégek vezettek. És ez volt jellemző a zárófelvonásra is, ekkor még kétszer találtak be a gyirmótiak, így 4–1-re megnyerték a találkozót.

Egész mérkőzésen jellemző volt a nagy labdabirtoklási fölényünk. Sok helyzetünk volt, de a kapu előtt a határozottság és a minőség hiányzott. A vendégek szervezetten védekeztek, és remekül mentek át védekezésből támadásba, a veszélyes centerüket ezúttal nem tudtuk semlegesíteni. A helyzetkihasználásunkon kell javítanunk, nagy hangsúlyt fogunk erre fektetni! Az elkövetett hibáinkból tanulni kell – erre képesek is a srácok –, ez lesz a fejlődés záloga számukra

–  értékelte a mérkőzést Sátori Barnabás vezetőedző.