Gyenesdiáson tart edzéseket az Illés Akadémia

Gyenesdiáson tart edzéseket az Illés Akadémia

Noé Dávid vezeti a tréningeket a Balaton-parti településen.

Szeptembertől elindultak az Illés Akadémia tehetség-kiválasztó edzései, amelyek célja a keszthelyi és környékbeli tehetségek felkutatása. Mindezt természetesen megelőzte egy tájékoztatás, amelynek az volt a célja, hogy a szülők és a partnerklubok pontos információhoz jussanak. Minderről Tóth Miklós, az Illés Akadémia utánpótlás-menedzsere számolt be.

A klubokkal kialakított jó kapcsolat mellett fontosnak tartottuk, hogy egy szülői értekezlet keretében adjunk tájékoztatást arról, mi is a célunk, és milyen képzést tudunk nyújtani a srácoknak. A terveink szerint hetente három edzést tartunk, és a mutatott teljesítmény alapján szeretnénk visszajelzést adni. Mi jobbnál jobb játékosokat szeretnénk nevelni, bárhová is jut el majd a futballban a növendék. Mindennek voltak előzményei is, hiszen még a járványhelyzet előtt közös tréningek zajlottak, amelyeket Noé Dávid tartott – a tapasztalatok alapján már nagyon várták az újrainduló edzéseken való részvételt a gyerekek. Az Illés Akadémia képzése ingyenes, a srácok felszerelést is kaptak, és az a tervünk, hogy havonta egyszer elhozzuk a tehetségeseket az Illés Akadémiára, és itt is edzhetnek majd. Kiváló partnerre leltünk a gyenesdiási önkormányzatban, illetve a Kinizsi SK Gyenesdiás futballcsapatában: Mosdósi Attila elnök úr támogatása és segítsége felbecsülhetetlen. Ezt viszonozva nemsokára vendégül látjuk a klub szakmai stábját Szombathelyen.

Az edzéseket vezető Noé Dávid is összefoglalta az eddigi tapasztalatait.

Marcaliból, Keszthelyről, Hévízről és Gyenesdiásról érkező gyerekekkel indult el az edzéssorozat a 2011-es korosztálynak, de immáron Sümegről, Ajkáról és Tapolcáról is bejelentkeztek a tréningekre. A klubok egyre pozitívabban nyilvánulnak meg irányunkban, a szülőkről nem is beszélve, hiszen ők nap mint nap keresnek az edzésekkel kapcsolatban. A környéken megrendezett Bozsik-programok nagy részén ott vagyok, beszélek az edzőkollégákkal és a szülőkkel, és kutatom-keresem a további tehetségeket. A célom az, hogy bemutassam, milyen munkát is kell elvégezni ahhoz, hogy a pre-akadémiai rendszerbe kerülhessenek a gyerekek, ahonnan már tényleg csak egy ugrás a komplex akadémiai képzés. A munka nehézsége, egyben a szépsége is: különböző helyekről, különböző alapképességekkel érkező gyerekekkel dolgozhatok, ráadásul van, aki a heti háromból csak egy vagy két tréningen tud részt venni. Ennek a logisztikájában sokat segítenek a szülők, a közösségi médián keresztül is tartjuk a kapcsolatot, ami azért is jó, mert azonnal visszajelzéseket kaphatok mind a gyerekektől, mind a szülőktől. A továbbiakban is várom, hogy a környékbeli 2009-2010-2011 években született fiúk és lányok jelentkezését, akár az Illés Akadémia honlapján elérhető jelentkezési lapon, akár e-mailben a [email protected] címemen.