Bolla Bálint szerepelt az U16-os válogatottban

Bolla Bálint szerepelt az U16-os válogatottban

Szlovéniában játszott 2–2-t a csapat, az Illés Akadémia játékosa végig a pályán volt.

Dupla mérkőzésben egyezett meg egymással a magyar és a szlovén szövetség. Kedden Nagykanizsán 1–0-ra győztek a mieink, ma pedig a Mura-menti Felsőregedén (Gornja Radgona) csapott össze megint a két gárda. Ezúttal a kezdőcsapatban kapott helyet Bolla Bálint.

Belvon Attila szövetségi edző együttese kezdte sokkal jobban a meccset. Az első félidőben végig dominálni tudott a magyar U16-os válogatott, egyedül a helyzetkihasználás terén lehetett hiányérzetünk, a szünetig kidolgozott négy-öt hatalmas lehetőségből ugyanis csak egy gólt sikerült szereznünk: a 33. percben egy szlovén szögletet követő kontra végén, Schneider Nándor helyezett az üres kapuba (0–1). A fordulás után a szlovénok magasabb ritmusban kezdtek el futballozni, és jóval határozottabban védekeztek, ezáltal kiegyenlítettebb lett a játék. Így is megvoltak azonban a helyzeteink, melyek közül a 75. percben használtunk ki egyet: a saját térfelükön sikerült megzavarnunk a hazaiakat, egy agresszív labdaszerzést követően Varga Zétény lövését még védte a hazai kapus, de a kipattanót az Illés Akadémia korábbi növendéke, Somfalvi Bence a hálóba lőtte (0–2).
A szlovénok nem adták fel, a 85. percben egy szép szabadrúgásgóllal szépítettek, majd a 87. percben egy középpályás labdaszerzést követő gyors kontra végén kiegyenlítettek, és ezzel beállították a 2–2-es végeredményt.

Az első félidőben végig kontrolláltuk a mérkőzést, a fordulás után pedig az ellentámadásaink minőségére és gyorsaságára építettük a játékunkat. A második meccse volt ez a társaságnak, és bár egy hosszú építkezési folyamat elején járunk, úgy érzem, nagyon jó kis csapat épül. Most még kevésbé fontos az eredmény, inkább annak örülök, hogy támadásban és védekezésben is jól néztünk ki, sok pozitív jelet tapasztaltam az összetartás során. Ez a két mérkőzés jó kiindulási alap lehet ahhoz, hogy egy határozott, szervezett játékot játszó válogatott épüljön a következő másfél évben

– értékelte a látottakat Belvon Attila.

Forrás: www.mlsz.hu