Gulyás-gólokkal győzte le a Gyirmótot a leány U14

Gulyás-gólokkal győzte le a Gyirmótot a leány U14

A péntek délutáni összecsapáson Szimonetta kezdte meg a gólgyártást, majd Lorina mesterhármasa következett, a mieink pedig 4–3-as sikert arattak.

Illés Akadémia-Viktória U14 – Gyirmót SE Győr U14 4–3 (1–0, 3–1, 0–2)
Illés Aka.-Viktória U14:
Anderle M. – Imre B., Bihari Cs. (Bihari P., 26.) (Gerencsér L., 51.), Gulyás Sz. (Gulyás Dzs., 26.) (Kovács L., 51.) , Giczi L. – Harmath R. – Első H., Gulyás L., Szélessy H. Vezetőedző: Luki András.
Gólszerzők: Gulyás Sz. (18., 1–0), Gulyás L. (38., 2–1; 47., 3–1; 48., 4–1)

A Sopron elleni győzelem után a Gyirmótot fogadta U14-es leánycsapatunk a bajnokság 6. fordulójában. A mieink jól kezdték a mérkőzést, kombinatív, tetszetős játékkal rukkoltak elő, szép kényszerítőket, átlövéseket láthattunk tőlük, Gulyás Szimonetta révén pedig a vezetést is sikerült megszerezni az első harmadban. A második felvonásban sem igazán változott a játék képe, az eredmény viszont igen, ugyanis egy szabadrúgást követően egalizálni tudtak a gyirmótiak. A bekapott gól után is fölényben játszottunk, birtokoltuk a labdát, kapura veszélyesen futballoztunk, majd Gulyás Lorina percei következtek: ifjú tehetségünk tíz perc leforgása alatt háromszor is beköszönt, gyakorlatilag eldöntve ezzel a három pont sorsát. Az utolsó etapban is kézben tartottuk a mérkőzést, és bár a vendégek a hajrában 4–3-ra módosították az állást, ennél többre már nem futotta tőlük, csapatunk megérdemelt győzelmet aratott egy jó erőkből álló együttes ellen.

A tabellán elfoglalt helyezés alapján igazi hatpontos mérkőzés várt a lányokra, amit sikerrel vettünk, győzelem lett a vége. Az első harmadban a feltérképezésé volt a főszerep, próbáltuk játszani a játékunkat, birtokolni a labdát, valamint helyzeteket kialakítani. Ez úgy gondolom, sikerült is, nagyon sok lehetőség adódott előttünk, ám vagy az utolsó passzokba csúszott hiba, vagy ellenfelünk kapusa védett, akit mindenképpen szeretnék megdicsérni, mert remek teljesítményt nyújtott. Ennek ellenére egy szöglet után sikerült betalálni, így mi szereztük meg a vezetést. A következő etapban már mondhatni, kiszakadt a gólzsák, a vendégek egyenlítését követően Gulyás Lorina egymaga háromszor volt eredményes. Az utolsó 25 percet saját magunknak tettük nehézzé, két megingásunkat kihasználta a Gyirmót, amely így felzárkózott 4–3-ra. Azt mindenképpen ki kell emelni, hogy minden harmadban változtattunk, ezt nem mindig tudtuk jól kezelni, de ez a lényegen nem változtatott, összességében elégedettek voltunk a csapattal, jó játékkal megérdemelt győzelmet arattunk

– értékelt Luki András vezetőedző.